Google, Twitter, Facebook ako nástroj teroristov? Megaspoločnosti čelia žalobe

    0
    Ilustračné foto: Hackeri (Autor: SITA)

    Reynaldo Gonzalez, otec Američana Nohemiho Gonzaleza, ktorý zomrel počas parížskeho masakru z minulého roku, podal na Google, Facebook a Twitter žalobu. Sociálne siete viní zo vzostupu militantnej skupiny IS. Súdny spor odštartoval v utorok 18. júna. Zaoberať sa ním búde súd v severnej Kalifornii.

    Facebook je údajne zneužívaný na regrútovanie členov IS, pomocou Twittera zase militanti posielajú USA výhražné správy a Youtube, vlastnený Googlom, je islamistami využívaný ako hlavný kanál na šírenie propagandistických videí.

    Twitter podobnej žalobe už čelí. Podala ju Američanka, ktorej manžel bol tiež na zozname obetí parížskych útokov. Samotné spoločnosti, potom ako sa IS stále viac a viac rozrastal, sa začali problematike terorizmu venovať. Začali podnikať kroky, aby sociálne siete neboli zneužívané teroristami.

    „Ohľadom tejto problematiky máme jasnú politiku a všetky videá s takýmto násilným obsahom ihneď stiahneme. Taktiež mažeme účty, ktoré by mohli používať možné teroristické organizácie,“ na margo teroristickej otázky sa pre IBT vyjadril hovorca spoločnosti Google.

    - Reklama -