Prenasledoval barmanku, hovoril o sexe a násilí. Známi spomínajú na minulosť strelca z Orlanda

    0
    Strelec z Orlanda Omar Mateen. (Autor: TASR)

    LaSallová včera pre tlačovú agentúru AP povedala, že Omar Mateen jej posielal na sieti Facebook také množstvo nepríjemných odkazov, že ho zablokovala.
    Barmanka uviedla, že ho znova stretla vlani v novembri v parku, kde bola so svojím malým synom a Mateen so svojím. Žena dodala, že Mateen rozprával o futbalovom družstve svojho syna, ale i tak z neho mala čudný pocit. Polícia informovala, že 29-ročný Mateen v nedeľu 12. júna nadránom spustil streľbu v nočnom klube Pulse vo floridskom meste Orlando, zabil 49 ľudí a zranil ďalších 53 osôb.

    LaSallová vyhlásila, že keď videla v televízii jeho fotografiu, hneď vedela, že to určite urobil on. Žena bola v období, keď sa stala obeťou Mateenovho prenasledovania, barmankou vo floridskom meste Port St. Lucie. A dodala, že nikdy naňho nepodala trestné oznámenie za jeho správanie. Školské záznamy takisto ukazujú, že strelec mal už na základnej škole študijné problémy kvôli nevhodnému správaniu a neschopnosti sústrediť sa a už v ranom veku rozprával o násilí.

    Podľa školských záznamov z okresu St. Lucie bolo pre učiteľov ťažké zvládať Mateena už v tretej triede. Jeden učiteľ napísal, že je “veľmi aktívny… neustále v pohybe, uráža, je slovne hrubý, agresívny”. Tento učiteľ tiež poznamenal, že žiak hovorí o násilí a sexe a má ruky “všade – na ostatných deťoch, vo svojich ústach”. V siedmej triede predstavitelia školy preložili Mateena do inej triedy, aby sa “vyhli konfliktom s ostatnými žiakmi”. V tejto správe sa tiež píše, že Mateen má zlé výsledky vo viacerých predmetoch, a to pre problémy so správaním.

    V liste Mateenovmu otcovi z roku 1999 jeden z učiteľov jeho strednej školy napísal, že “chlapcov prístup a neschopnosť ovládať sa v triede narušujú priebeh vyučovania”.

    - Reklama -