Islamisti a homosexuáli sú spojenci. Nechajme, nech sa pozabíjajú navzájom, vyhlasuje vo zvrátenej odpovedi na krvavý útok z Orlanda americký kazateľ

    0
    Kazateľ Pat Robertson pobúril verejnú mienku, keď uviedol, že za masaker v Orlande sú zodpovední aktivisti obhajujúci práva LGBTI komunity spoločne s islamskými radikálmi. Podľa Robertsona sú to vraj ľavicoví liberáli, ktorí obhajujú LGBTI, ale aj migráciu moslimov do USA, kto má teraz pred sebou vážnu otázku. 
     
    Americký krajne pravicový duchovný tvrdí, že liberáli obhajujú práva oboch menšín, a tak majú teraz dilemu, na čiu stranu sa pridajú. Robertson ponúka krvavé riešenie, ktoré s vierou nemá nič spoločné. „Ľavičiari majú dilemu veľkých rozmerov a myslím si, že pre tých z nás, ktorí nesúhlasia s niektorými ich názormi, je najlepšie zostať bokom a nechať ich, nech sa sami pozabíjajú,“ šokoval vo videu, ktoré sa objavilo aj na portáli YouTube. 
     
    Robertson nezabudol vo svojej „kázni“ vyzdvihnúť ultrapravicové vyjadrenia Donalda Trumpa, ktorý má podľa neho pravdu, keď tvrdí, že moslimov by mali v USA práve pre takéto útoky monitorovať. 
     
    „Fakt, že tento islamský džentlmen začal strieľať v gay klube a zabil takmer 50 homosexuálov, svedčí o tom, že islam je proti homosexualite, takže liberáli budú mať čo robiť, aby našli nejaké zdôvodnenie (prečo podporujú obe skupiny),“ tvrdí Robertson. 
     
    Podľa amerického portálu Right Wing Watch boli vyjadrenia Pata Robertsona o spojení ľavicových LGBTI aktivistov s islamskými radikálmi absurdné. Tento krajne pravicový kazateľ trvá na tom, že islam aj homosexuáli predstavujú pre západnú spoločnosť rovnaké nebezpečenstvo. Za údajne príliš „mäkký“ prístup k terorizmu kritizoval Robertson prezidenta Baracka Obamu. Šéfa Bieleho domu obvinil z toho, že „ignoruje radikálny islam“. 
     
     
    - Reklama -