Lajčák sa poriadne pustil do opozície. Od začiatku chcú škodiť Slovensku, tvrdí

    0
    Miroslav Lajčák (Autor: SITA)

    „Vidím to ako snahu poškodiť Slovensko, ale to ma neprekvapuje u týchto ľudí, oni sa snažia poškodiť Slovensko od začiatku. Nie som prekvapený,“ uviedol šéf slovenskej diplomacie.

    Robert Kaliňák (Smer-SD) čelí kritike za prepojenie s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý z daňových podvodov. Lajčák v reakcii na to uviedol, že na kauzu nemá názor. „Nemám, lebo neviem, komu mám veriť,“ vysvetlil s tým, že v tejto veci vládne hystéria.

    „Chcem veriť, že Slovensko je právny štát, že tu fungujú súdy, prokuratúra a že by sme nemali odsudzovať ľudí na základe toho, že sa niekto tak rozhodol. Ak bude dokázané, že niekto porušil zákon, tak, samozrejme, musí z toho vyvodiť dôsledky,“ doplnil Lajčák.

    Podľa ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) je dôležité, aby sa kauza „vykomunikovala“. „Je nepríjemné, ak je na kohokoľvek vrhaný nejaký tieň podozrenia, a ten chce mať takisto priestor sa očistiť. To znamená, že je dôležité, aby aj ľudia, ktorí sú nejakým spôsobom medializovaní, mali priestor sa očistiť,“ vysvetlil.

    Z pohľadu Druckera kauzu inak prezentuje opozícia a inak minister. „Mne to príde ako dve, tri veci spájané dokopy. Pýtal som sa na to, opäť používam manželku ako štít, čo si ona o tom myslí. Ona hovorí, že tomu vôbec nerozumie a že je to nejaké divné celé,“ doplnil šéf rezortu zdravotníctva.

    - Reklama -