Dobrá práca, chlapci. Len tak ďalej, takto chváli ruský štátnik futbalových chuligánov

    0
    Zatýkanie po bitke ruských a anglických futbalových fanúšikov v Marseille (Autor: TASR)
    Poslanec Igor Lebedev, ktorý sedí v výkonnej rade Ruskej futbalovej únie, je poslancom v ruskom parlamente za nacionalistickú Liberálno demokratickú stranu. Okrem toho je aj zástupcom predsedu ruskej štátnej dumy (parlamentu). „Nevidím nič zlé na tom, že sa fanúšikovia bijú. Práve naopak, dobrá práca chlapci, len tak ďalej,“ napísal Lebedev na sociálnej sieti Twitter. 
     
    „Nechápem tých politikov a predstaviteľov, ktorí kritizujú našich fanúšikov. Mali by sme ich obraňovať a potom to môžeme vyriešiť, keď sa vrátia domov,“ cituje zo série Lebedevovych twítov denník The Guardian. 
     
    To, čo sa stalo počas zápasu medzi anglickým a ruským tímom v Marseille, nebolo podľa Lebedeva o chybe, ktorú urobili fanúšikovia, ale „o neschopnosti polície zorganizovať poriadne takéto podujatie“. 
     
    Podľa podpredsedu ruského parlamentu „je neférové, že sú terčom kritiky ruskí fanúšikovia, keď to boli práve anglickí fanúšikovia, kto začal s násilím“. Lebedev nezabudol na obranu ruských futbalových výtržníkov uviesť, že aj pred inými zápasmi na šampionáte vo Francúzsku sa strhli bitky medzi fanúšikmi, ako napríklad pred zápasom medzi Poľskom a Severným Írskom. 
     
    Bitka ruských a anglických fanúšikov.
     
    Celý text nájdete v angličtine TU.
     
    - Reklama -