Mapa Balkánu sa môže čoskoro zmeniť, varuje bývalý zástupca šéfa americkej CIA, podľa ktorého je Bosna a Hercegovina fiktívna krajina

    0
    Utečenci na Balkáne (Autor: SITA)
    V rozhovore Meyer tvrdí, že vznik Bosny a Hercegoviny bol výsledkom „túžby ľudí na Západe po vytvorení multietnického demokratického štátu“, ale to sa nestalo. Podľa neho je dôvodom to, že mocní údajne nasledovali skôr svoje vlastné záujmy, než záujmy obyvateľov Balkánu. 
     
    Meyer tvrdí, že Bosna a Hercegovina je iba „fiktívna krajina, ktorú možno vidieť akurát tak na mape“. Bývalý zástupca riaditeľa CIA v rozhovore pre Večernje Novosti, ktoré citujú aj Topky.sk, dodáva, že je tu veľká šanca na skorú zmenu hraníc na Balkáne, a to najmä v Kosove, v Bosne a Hercegovine a Macedónsku. 
     
    Podľa Meyera na Balkáne navyše stále rastie možnosť teroristických útokov. Dôvodom je vplyv radikálneho wahábbizmu v Kosove. O tento región však majú podľa neho USA a Rusko, napriek tejto hrozbe, len okrajový záujem. Steven Meyer navyše nevidí dôvody, aby sa Kosovo stalo členom Severoatlantickej aliancie. 
     
    Celý text nájdete TU.
     

     

    - Reklama -