Vatikán po masakri súcití s LGBTI komunitou, ale jeden americký pastor by homosexuálov najradšej popravoval. Na svete je o 50 pedofilov menej, odkazuje

    0
    Na masaker v Orlande reagoval aj pápež František, ktorý bol podľa oficiálneho stanoviska Vatikánu udalosťou otrasený. Vatikán označil vražedný útok islamského radikála za „prejav vražedného šialenstva nezmyselnej nenávisti“. 
     
    Oficiálne vyjadrenie Svätej stolice uverejnilo RadioVatican na svojom webe spolu s fotografiou objímajúcich sa homosexuálov. Takéto snímky sú v pomeroch vatikánskeho spravodajstva len zriedkavé. „Všetci dúfame, že sa čo najskôr nájdu cesty, ako efektívne identifikovať a zneškodniť takéto strašné a absurdné násilie, ktoré hlboko otriaslo túžbou amerického národa a celého ľudstva po mieri,“ píše sa v stanovisku Vatikánu. 
     
    Vražedné vyčíňanie islamského radikála Omara Mateena, narodeného v USA, je najhorším prípadom masovej vraždy strelnou zbraňou v dejinách Spojených štátov. Dvadsaťdeväťročný Mateen pochádzal z New Yorku, ale od detstva žil s rodičmi na Floride. Jeho čin odsúdila väčšina sveta a pozostalým želajú úprimnú sústrasť prezidenti, vrátane toho slovenského, aj pápež, ale nájdu sa aj takí, čo smrť päťdesiatich ľudí doslova oslavujú. 

    Pastor želá smrť homosexuálom

    Odpor voči členom LGBTI komunity a konkrétne voči homosexuálom je v Spojených štátoch napriek pomerne liberálnej spoločnosti stále prítomný. Nenávisť pastora Stevena Andresona však podľa portálu Patheos „nepozná hranice“. Anderson vo videu, ktoré zverejnil na portáli YouTube, oslavuje masaker desiatok ľudí a ich smrť zdôvodňuje citátmi z Biblie. 
     
    Vo vyše štvorminútovom zázname Anderson z Baptistickej cirkvi svätého slova hlása napríklad aj to, že masaker je vlastne „dobrá správa“ a dodáva, že „na svete je o 50 pedofilov menej“. Za pedofilov v tomto prípade označuje homosexuálov. „Táto banda homosexuálov, to sú len nechutní perverzáci a pedofili,“ šokuje pastor. 
     
    Pastor americkej baptistickej cirkvi však zachádza do absolútnej krajnosti, keď tvrdí, že „títo ľudia (homosexuáli) by mali byť tak či tak zabití, ale mali by byť zabití legálnymi prostriedkami, napríklad by mali byť popravení spravodlivou vládou, ktorá by ich súdila, usvedčila a popravila“. 
     
    Na zázname plnom nenávisti americký pastor obhajuje svoje tvrdenia citátmi z Biblie a tvrdí, že homosexualita je „nemravná“ a „nechutná“. Podľa internetového portálu Patheos ide o jednu z najnenávistnejších reakcií na útok v Orlande, akú v Spojených štátoch zaznamenali
     
    VIDEO Pastor Steven Andreson považuje masaker v LGBTI klube za dobrú vec.
    - Reklama -