K novinám Hitlerov Mein Kampf. Periodikum Berlusconiho rodiny prišlo s nečakaným bonusom. A ten vyvolal vlnu kritiky

    0
    Nové vydanie knihy Adolfa Hitlera Mein Kampf doplnené o akademický výklad (Autor: SITA)

    Denník na svojej stránke upozorňuje, že Mein Kampf k novinám nie je zadarmo, ale dostane ho ten, kto si s novinami zakúpi aj prvý diel publikácie amerického historika Williama L. Shirera z roku 1960 s názvom Vzostup a pád Tretej ríše. V nasledujúcich týždňoch vyjdu aj ďalšie diely knihy amerického historika.

    Denník Il Giornale vlastní rodina bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho. Na tento krok novín reagoval vo svojom tweete na sociálnej sieti aj súčasný premiér Matteo Renzi. S inovatívnou prílohou nesúhlasil a nazval ho „nechutný“. K sobotňajšiemu vydaniu sa vyjadril aj predseda Zväzu talianskych židovských obcí Renzo Gattegna. Ten postup Il Giornale popísal ako „nemiestny“.

    Renziho Demokratická strana (PD) sa obula do Berlusconiho, že týmto krokom chce získať hlasy pravicových voličov v nadchádzajúcich voľbách na primátora Milána. Berlusconiho strana Forza Italia v nich podporuje Stefana Parisiho, ktorý si zmerá sily vo volebnom boji s Giuseppem Salom z PD. O netradičnej novinovej „prílohe“ informoval portál The Guardian.

    - Reklama -