Kaliňákov prerod z inteligentného a šarmantného manipulátora na hlúpeho a arogantného gaunera. Ktože mu takto naložil?

    0
    Ivan Mikloš, Nezaredený poslanec NR SR (Autor: SITA)

    Bývalý minister financií a súčasný šéf poradného tímu pre reformy na Ukrajine vo vláde Volodymyra Hrojsmana Ivan Mikloš vo svojom najnovšom komentári na HNonline.sk vyjadruje názor ku kauze, ktorá rezonuje na Slovensku už niekoľko dní a niektorí jej dávajú prívlastky ako najväčšia korupčná kauza v histórii Slovenska.

    „Nikdy som nemal ilúzie o charaktere Ficovho Smeru,“ píše a priznáva, že aj napriek tomu ho kauza Bašternák prekvapila. „Prekvapila ma najskôr primitívnou úrovňou Bašternákovho daňového podvodu a neskôr ešte viac otvorenou a ešte primitívnejšou obhajobou tohto človeka zo strany ministra vnútra Kaliňáka,“ píše a dodáva, že Kaliňákova obhajoba Bašternáka dovŕšila „prerod jeho imidžu z inteligentného a šarmantného manipulátora na hlúpeho a arogantného gaunera“.

    Podľa Miklošových slov sa v tejto kauze v spojitosti s politickou zodpovednosťou ukáže, kde sa Slovensko nachádza a kde smeruje na civilizačnej mape sveta. „Či v tej časti, kde sa beztrestne klame na Kaliňáka, dane platia na Bašternáka a majetok vykazuje na Fica, alebo v tej, ktorá ide opačným smerom,“ uzatvára.

    - Reklama -