Zatkli ďalšieho teroristu. Pravdepodobne chcel útočiť na pochod LGBTI v Los Angeles

    0
    Gay Pride (ilustračné foto) (Autor: Marek Kravjar)

    Policajná veliteľka Jacqueline Seabrooksová v nedeľu na Twitteri uviedla, že James Wesley Howell (20) po zatknutí hovoril o tom, že chce “ubližovať” na pochode LA Pride, na ktorom sa každoročne podľa úradov zúčastňujú státisíce ľudí. Neskôr však svoje vyjadrenie opravila – Howell povedal len to, že ide na pochod, nevyjadril sa však k motivácii svojej cesty.

    Mladý muž zo štátu Indiana skončil vo väzbe v nedeľu nadránom po tom, ako obyvatelia v meste Santa Monica nahlásili jeho podozrivé správanie. V jeho aute, zaparkovanom v protismere na rušnej ulici, našli tri útočné pušky, zásobníky s veľkou kapacitou a ďalšiu muníciu, ako aj chemikálie použiteľné na výrobu výbušného zariadenia.

    Zatknutie prišlo len niekoľko hodín po tom, ako v nočnom gay klube v meste Orlando na Floride zabil ozbrojenec 50 ľudí. Polícia uviedla, že spojenie medzi oboma prípadmi nenašla. Prípad zatknutia v Kalifornii prevzal Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

    Po zadržaní v Santa Monike organizátori podujatia LA Pride v neďalekom meste West Hollywood vyhlásili, že tragédia z Orlanda len zvýšila ich odhodlanie pokračovať vo svojich plánoch. Pochod a sprievodný hudobný festival sa konali za zvýšených bezpečnostných opatrení.

    - Reklama -