Nech ide Európa do r*ti, odchádzame, kričali Angličania a mlátili Francúza

    0
    Vlajka EÚ (Autor: SITA)

    Pre Brexit dochádza čoraz častejšie k bitkám. K poslednej došlo napríklad včera v meste Walthamstow, kde stúpenci Brexitu zaútočili na európsku pracovníčku stánku a chceli od nej, aby odišla. K stretom s políciou došlo napríklad aj vo francúzskom Marseille pri futbalových majstrovstvách. Anglickí futbaloví fanúšikovia tu spievali protinemecké piesne a kričali: „Nech ide Európa do riti, hlasujeme pre odchod!

    Do krvavých bitiek sa mali zapojiť aj Rusi, informoval o tom server Aktuálně.cz TU. K tomu sa potom na svojom facebookovom profile vyjadril Jakub Janda z think tanku Európske hodnoty.

    „Ruskí hooligans sa na futbalovom EURO pobili s tými anglickými. Ich bos to potom pre RT poprel. Tvrdil, že sa nič nestalo. Stále sa potvrdzuje pravidlo: Never ničomu, kým to Moskva oficiálne nepoprie,“ uviedol k tomu Janda.


    Do šíku sa stavia tiež premiér David Cameron, ktorý cez server The Guardian pre zmenu varoval pred odchodom krajiny z Európskej únie. Podľa neho totiž bude ohrozené napríklad pravidelné zvyšovanie štátnych starobných dôchodkov či britské štátne zdravotníctvo.

    - Reklama -