NATO je smrť, sliz a rozkol. Narušilo mier. Tvrdí to poľská politička zo strany, ktorej predsedu zadržali ako ruského agenta

    0
    Zástava Poľska (Autor: APL)

    „Keď súd rozhodoval o trojmesačnej väzbe, Piskorského obviňovali zo špionáže pre Rusko, ale tiež, čo je neuveriteľné, z dodávania informácií Číne a Iraku. Ide o čisto politickú akciu. Najskôr prišiel príkaz z NATO, aby boli v Poľsku umlčaní všetci, ktorí so Severoatlantickou alianciou nesúhlasia,” doplnila Božena Gaworska-Aleksandrowiczová s tým, že aj ona čaká návštevu kontrarozviedky.

    Nič o ňom nevieme

    „Nemáme s Piskorským kontakt, nič o ňom nevieme. Máme o neho strach, máme obavy, aby sme sa onedlho nedozvedeli, že spáchal samovraždu, čo by bolo pre poľskych sluhov NATO veľmi výhodné,” obáva sa Gaworska-Aleksandrowiczová. Piskorski, ktorý býval poslancom za populistickú stranu Sebaobrana, bol zatknutý už v polovici mája. Poľská kontrarozviedka ABW vtedy vypočúvala ďalších päť členov vedenia Zmiany (Zmena). Zaujímali sa o konkrétne mená, medzi nimi aj o členku Strany práv občanov Annu Čurdovú.

    Proruskí aktivisti z rôznych krajín totiž chystajú protesty vo Varšave počas júlového samitu Severoatlantickej aliancie a ABW je presvedčená, že ich riadi Kremeľ. „A taká je u nás demokracia. Ha, ha, ha,” dodala vo výzve na zdieľanie informácií Gaworska-Aleksandrowiczová.

    NATO je smrť

    „Ono to nie je zlé len pre Európu. Je to jednoducho hrozba. NATO rozpútava vojny po celom svete, ktorý si USA chcú podriadiť. NATO je smrť, sliz, rozkol Afriky a všetkých ostatných kontinentov. Veď je dnes najväčším problémom migrácie z krajín, kde sa nedá žiť. A kto sa o to postaral? Kto sa snažil zaviesť svoj poriadok v Iraku, Sýrii, Jemene, Egypte a ďalších krajinách? To všetko urobilo NATO! Myslíte si, že prinieslo demokraciu? Nie, len priviedlo milióny ľudí k útrapám, biede a smrti. Narušilo mier, ktorý tam existoval, ale s trochu inými pravidlami. NATO jednoducho absolútne neuznávam. A dnes bude Severoatlantický pakt zachraňovať Ukrajinu, ktorú bolo najskôr treba rozvrátiť? Všetko to slúži. NATO je predĺžená ruka USA. Ide im len o peniaze a narušovanie nezávislosti určitých krajín. NATO je jednoducho vojna,” povedala už skôr v rozhovore pre Parlamentné listy.

    Strana Zmena vznikla vo februári 2015. Založili ju aktivisti, ktorí sú nespokojní so situáciou v Poľsku. „Zoznámili sme sa na internete. Spája nás práca pre budúcnosť našej krajiny. Jednoducho vidíme, že ľudia, ktorí po roku 1989 prišli k moci, urobili z Poľska tržnicu Západu. Nazvali to slobodou, ale je otázkou, čo taká sloboda znamená a komu slúži. Určite nie Poliakom. Ide o slobodu kapitalistov zo Západu, aby si zotročili Poliakov a zarábali peniaze pre seba a svoje krajiny. Neľudský kapitalizmus, neoliberalizmus nás, pracujúcich, ponižuje a okráda,” opísala stranu Božena Gaworska-Aleksandrowiczová, ktorá teraz pre šéfa partaje bije na poplach.

    - Reklama -