Policajná razia v Železničnej spoločnosti Slovensko nepomohla, niekoľkomiliónová zákazka pokračuje

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Raziou sa však nič neskončilo a špecialisti z NAKA stále pokračujú vo vyšetrovaní. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Doposiaľ nebola obvinená žiadna osoba,“ uviedol hovorca policajného prezídia Martin Wäldl pre Aktuality.sk. 
     
    Žiadne bližšie podrobnosti polícia o prípade neposkytuje, pretože by to mohlo ohroziť priebeh vyšetrovania. Tender, ktorý vzbudil podozrenie vyšetrovateľov z NAKA, je z vlaňajška, ale stále nebol uzatvorený. Firma, ktorá by dodala a namontovala nové motory do rušňov Železničnej spoločnosti Slovensko (ŽSS), sa stále hľadá. 
     
    Momentálne je lukratívny tender v úvodnej fáze vyhodnocovania súťaže, v ktorej zadávateľ určí tie spoločnosti, čo splnili podmienky súťaže a prešli do druhého kola. V tejto istej fáze bol však tender aj pred mesiacom, keď do centrály ŽSS vtrhli vyšetrovatelia z NAKA. 
     
    Napriek zásahu kriminalistov tender stále pokračuje, aj keď je v rovnakom stave ako v čase policajnej razie. Šéfka policajnej akadémie a odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská pre portál Aktuality.sk uviedla, že „považuje rozhodnutie železničnej spoločnosti pokračovať v súťaži, ktorú vyšetruje polícia, za čudné“.
     
    Celý text si môžete prečítať TU
     
    - Reklama -