A je to tu. #Sieť otvára náruč Šimkovičovej a spol. Ale vraj to nechcú siliť. A ako sa majú rebelanti v rozpadávajúcej sa Rodine?

    0
    Zľava poslanci Rastislav Holúbek, Martina Šimkovičová a Peter Marček všetci vylúčení z hnutia Sme rodina (Autor: TASR)

    #Sieť sa podľa jej slov nevyhýba normálnej pracovnej ani ľudskej komunikácii v parlamente a nebude sa jej vyhýbať ani v budúcnosti. Akákoľvek užšia spolupráca si však vyžaduje spoločné vnímanie cieľov v parlamentnej práci. Takto ďaleko sme zatiaľ s nikým nehovorili a žiadny nábor nerobíme. Ak vznikne prirodzený záujem o bližšiu spoluprácu, budeme o jej možnostiach hovoriť najskôr medzi sebou,“ odpovedala Németová na otázky TASR, či má #Sieť záujem o trojicu poslancov a či už s nimi rokovala.

    O tom, ako sa vyvinie situácia v Sme rodina, rozhodne klub na svojom rokovaní. Údajne by trojica mohla v klube skončiť. Objavili sa aj informácie, že by mohla ísť do #Siete. Trojlístok to označil za nezmyselné fámy. Nevieme, kto tieto informácie šíri a posúva ich do médií, ale môžeme jednoznačne potvrdiť, že sa nezakladajú na pravde,“ uviedli vo svojom stanovisku Marček, Šimkovičová a Holúbek. Vyzvali Kollára, aby pomohol zastaviť túto nekorektnú kampaň.

    Práve Kollár má byť nespokojný s ich prácou v klube aj v parlamente. O odchode trojice poslancov sa hovorilo už pred pár týždňami. Kollár vtedy pre TASR povedal, že nikto neodchádza. Šimkovičová informácie o odchode tiež napokon poprela. Denník N v pondelok (30. 5.) informoval, že trojlístok plánuje založiť platformu v parlamente. Kollár denníku povedal, že Marček, Šimkovičová a Holúbek v parlamente nič nerobia, s ničím neprichádzajú, len tam sedia a hlasujú.

    Marček uviedol, že nepovažuje za prácu poslanca faktické poznámky či repliky v rozprave. Podľa neho sú skôr spestrením parlamentného folklóru. Tvrdí, že sa chce podieľať na zákonodarných iniciatívach napĺňajúcich ciele nášho programu, ktorý považujem za naplnenie mojich predstáv o smerovaní našej spoločnosti.

    Hnutie Sme rodina má 11 poslaneckých kresiel. Ak by trojica poslancov odišla alebo by ich vyhodili, klub by mal len osem poslancov. Ešte by existovať mohol, ale nesmel by už prísť o žiadneho zákonodarcu, inak by zanikol. Trojica poslancov by však pomohla #Sieti, ktorá by tak mohla založiť klub. To sa jej na začiatku volebného obdobia nepodarilo, keďže jej odišli traja poslanci a zostali len siedmi. Na vytvorenie klubu treba aspoň ôsmich poslancov.

    - Reklama -