Lucia Nicholsonová: SBS-ka blízka Smeru postráži Sociálnu poisťovňu za 6 miliónov

0
Lucia Nicholsonová (Autor: SITA)

26.5. 2016 podpísal zmluvu za takmer 6 000 000 eur za to, že Bonul postráži Sociálnu poisťovňu. Bonul stráži už takmer všetko na Slovensku, kde má páky Smer a jeho nominanti.

Zmluvu zverejnil obstarávateľ /Sociálna poisťovňa/ len včera, 31. 5. 2016.

https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=2473932&l=sk

Desiatky miliónov eur tak tečú do SBS-ky, strážia od ministerstiev, priamo riadených organizácií až po Všeobecnú zdravotnú poisťovňu.

http://www.aktuality.sk/clanok/306691/statnu-poistovnu-postrazi-firma-pre-ktoru-recnil-fico/

Na Bonul, ktorej sa vo verejných obstarávaniach mimoriadne darilo pod takmer všetkými ministerstvami už za prvej Smeráckej vlády, má slabosť sám premiér Robert Fico, ktorý rečnil na akcii súkromnej strážnej služby pred dvoma rokmi. Týždenník Plus7 dní vtedy priniesol túto informáciu.

„Nejeden účastník stretnutia pravdepodobne neveril vlastným očiam, keď sa na pódiu objavil samotný premiér. Prítomných dojal ďakovnou rečou za ich dobre odvedenú prácu, nezabudol vyzdvihnúť ani ich úspechy,“ napísal týždenník.“

Rodina majiteľa firmy Bonul s.r.o. žije, podľa médií, v susedstve exministra Ľubomíra Jahnátka v dedine pri Nitre a s vlastníkom Bonulu ich vraj spája vášeň pre poľovačky. 

Dušan Muňko, ktorý v Sociálnej poisťovni končí, zvládol verejné obstarávanie na strážne služby na záver svojej kariéry vskutku elegantne. O niekoľko miliónovú zákazku súťažil len Bonul s konzorciom firiem. To však zo súťaže vylúčili a Bonul mal svoje víťazstvo vo vrecku.

https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-zakaziek/detail/dokumenty/154871

V zmluve medzi Sociálnou poisťovňou a Bonulom sa píše, že zmluvu uzatvárajú na dobu určitú 48 mesiacov alebo do vyčerpania celkového predpokladaného finančného objemu. Ten je veľkorysý, 5 922 000 eur.

Lucia Nicholsonová (SaS)
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na nicholsonova.blog.sme.sk.

- Reklama -