Mikloš: Premiér sa po operácii vrátil v mečiarovskej forme. Tvrdí a prstom ukazuje na Ficov najzávažnejší prešľap

    0
    Ivan Mikloš, Nezaredený poslanec NR SR (Autor: SITA)

    Vyjadrenia premiéra Roberta Fica na adresu moslimov a neziskoviek zaujali médiá, no exminister financií Ivan Mikloš upozorňuje na fakt, že jeho najzávažnejší prešľap prejavu ostal takmer nepovšimnutý. Konkrétne ide o tieto dve Ficove otázky: „Preboha, proti komu tu ideme zbrojiť? Čo to tu my rozprávame o nejakých východných krídlach, akože kto nás tu ohrozuje?“ cituje Mikloš Fica.

    Ako píše Mikloš vo svojom komentári, “toto sa pýta predseda vlády členskej krajiny NATO, ktorej sused už dva roky čelí ozbrojenej ruskej agresii, človek, ktorý bol predsedom vlády v roku 2008 v čase ozbrojenej ruskej agresie v Gruzínsku“ a dodáva: „A ešte to priklincuje konštatovaním, „zastávam jednoznačný názor, radšej dať na mlieko, ako na zbrane“, opäť cituje Fica. Mikloš argumentuje, že rôzne analýzy, napríklad organizácie RAND, hovoria o tom, že útok Ruska na krajiny východného bloku nie je vylúčený, a ak sa tak stane, bude mať Rusko dočasnú početnú prevahu v technike aj vojsku.

    Preto je podľa Mikloša „nevyhnutné vojensky posilniť východné krídlo NATO“ a tvrdí, že premiér tieto informácie tiež musí mať, „ak napriek tomu hlása to, čo hlása, tak je to neuveriteľná nezodpovednosť hraničiaca s vlastizradou“.

    Exminister financií Ivan Mikloš sa prednedávnom vyjadril k téme demografie, imigrácie a xenofóbie na Slovensku, kde vo svojom stĺpčeku tvrdil, že u nás vzniká smrtiaci koktail. Tiež, že chceme najmenej imigrantov, no pritom ich budeme potrebovať najviac. Prečo to tak je, si môžete prečítať TU.


     

    - Reklama -