Európa premárnila šancu, ako sa zachrániť. Budúci rakúsky prezident už najskôr bude moslim, píše komentátor

    0
    Plagát volebnej kampane Van der Bellena upravený ľudovou tvorivosťou (Autor: Hans Štembera)

    „Zelení všetkých národov u mňa vždy boli extrémistickou politickou silou, ba niečím psychologicky nevídaným; na začiatku teroristickou entitou a teraz – vo svojej kultivovanej podobe – propagátormi extrémne nedemokratických názorov v spoločnosti, ktorí nerešpektujú vôľu väčšiny po určitom – individuálnom – životnom štýle a ktorí – podobne ako komunisti, fašisti a džihádisti – uprednostňujú zodpovednosť kolektívnu pred zodpovednosťou individuálnou… Svojou agresívnou extrémistickou a v prvopočiatkoch teroristickou politikou si postupne vydobyli postavenie príjemcov značných štátnych a únijných dotácií a neskôr aj politické funkcie,“ napísal právnik pre server Neviditeľný pes. Alexander Van der Bellen, bývalý predseda rakúskych zelených, navyše volá po otvorenom Rakúsku, ktoré prijme čo najviac utečencov. Týchto utečencov ale napokon nebudú živiť vysokoškolskí študenti z viedenských kaviarní, ktorí Bellena volili, ale sedliaci z vidieka, ktorí volili prevažne kandidáta slobodných Norberta Hofera. Takýto obraz Rakúska prezentuje autor.

    Bellen podľa Lisseho propaguje politiku bez politiky a politiku zbavenú nutnosti voličského mandátu. Presne to, čo chce teraz EÚ a jej ľudia, ako Juncker, Merkelová a ďalší, nepýtať sa voliča na jeho názor, pretože by mohol byť odlišný od ich programu a predstavy.

    Norbert Hofer zviedol solídny boj a, bohužiaľ, prehral, lebo proti sebe mal médiá. Keby to ale bolo inak, Rakúsko by malo prezidenta, ktorý by bránil národné záujmy Rakúšanov. Pomohlo by to aj slobodným, ktorí by zrejme po budúcich voľbách zostavili vládu a spoločne s prezidentom pracovali v prospech Rakúšanov. Van der Bellen už dal najavo, že bude slobodným hádzať polená pod nohy a bude váhať nad poverením slobodných pri zostavení vlády, ak vyhrajú vo voľbách. Keby predsa len slobodní vládu zostavili, pomohlo by to posilniť racionálne jadro EÚ, ktoré chce skutočne riešiť utečeneckú krízu. Podľa Lisseho by to vzalo vietor z plachiet kaviarni.

    Lenže Norbert Hofer nevyhral voľby, takže Rakúsko a spolu s ním Európa premárnili svoju šancu. Bude trvať niekoľko rokov, kým budú v Rakúsku ďalšie prezidentské voľby, a to už bude Európa zaplavená neprijateľným množstvom migrantov.

    „V prezidentských voľbách v roku 2022 už nebude kandidovať Norbert Hofer ani iný rakúsky národný kandidát, ale proti sebe budú stáť Van der Bellen (ak mu dá Boh zdravíčko, teraz má 72 rokov) alebo iný eurokonformný kandidát a kandidát z radov rakúskej moslimskej komunity,“ vykreslil pochmúrnu víziu Rakúska Lisse. 

    Celý text nájdete TU.

    - Reklama -