Vrátenie KDH do veľkej politiky bude drina, pomôže nám iba Hlina. Už žiadne tanky ani nákladiaky s alobalom, sľubuje nádejný predseda

    0
    Alojz Hlina. (Autor: SITA)

    Podnikateľ Alojz Hlina oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post šéfa KDH, o ktorom sa bude rozhodovať 11. júna a pravdepodobne sa v tomto boji stretne ešte s protikandidátmi Elenou Porubcovou a Milanom Kráľom. „Obehol som 25 okresných snemov KDH a spätná väzba je dobrá. Niekde aj hovorili, že vrátenie KDH o veľkej politiky bude drina, pomôže nám iba Hlina,“ povedal.

    Ako informuje Nový Čas, Hlina si uvedomuje, že ako nezávislý politik sa mohol správať inak, „ ale ako predsedovi konzervatívnej strany mi niektoré veci neprislúchajú,“ vyjadril sa a sľúbil, že už nebude ťahať tanky či nákladiaky plné alobalu. Stranu vníma ako plnohodnotnú a nie ako predajňu s rozličným tovarom. „My sme konzervatívci, plnohodnotní, plnokrvní, od rána do večera. Aj v nedeľu, keď treba,“ vyjadril sa na margo KDH Hlina.

    Politológ Tomáš Koziak však jeho šance nevidí práve vo svetlých farbách. „Jeho jedinou výhodou je, že je verejne známy. V KDH so silnými štruktúrami je nováčikom, takže pochybujem, že by mu dali prednosť pred dlhoročnými členmi strany,“ uviedol politológ a upozorňuje aj na fakt, že KDH je v situácii, ako bolo SDKÚ, keď nezvolili za predsedníčku Luciu Žitňanskú, ale Pavla Freša.


     

    - Reklama -