Vlastizrada. Ďalších 100 miliónov vyhodených von oknom. Rozčúlený Sulík sa ostro obul do Kažimíra

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    „Včera hlboko do noci rokovali ministri financií už po xtýkrát ku Grécku,“ informuje europoslanec Richard Sulík. Podľa neho Európska únia svojich daňovníkov takto ohlupuje už roky. „Gréci sľúbia, dostanú peniaze, potom neplnia podmienky, s ktorými súhlasili, a potom na poslednú chvíľu niečo schvália,“ myslí si Sulík a dodáva, že Gréci len čakajú na ďalšie pôžičky.

    „Včera (predvčerom – poznámka redakcie) dostali vyše 10 miliárd eur od európskych daňových poplatníkov, aj od slovenských, a bez týchto peňazí by museli vyhlásiť platobnú neschopnosť,“ pokračuje saskár, ktorý zdôrazňuje, že Grécko sa v bankrote nachádza už siedmy rok a nad vodou ho držia len európske pôžičky. Peniaze podľa Sulíka EÚ iba vyhadzuje von oknom, pretože Grécko nemá žiadnu šancu na to, aby dlhy splatilo. „Nikdy, lebo ich má príliš veľa. Toto medzičasom priznal aj Medzinárodný menový fond,“ upozorňuje Sulík. Slovenský príspevok na Grécku pôžičku sa vyšplhal až na 100 miliónov eur.

    „Koľko z vlastných by Kažimír poslal Grécku? Ani cent!“ myslí si Richard Sulík a dodáva, že so slovenskými financiami bol však minister naozaj veľkorysý. „Súhlasil s ďalšími vyše 100 miliónmi eur pre Grécko. Veď prečo aj nie. Po prvé, z cudzieho krv netečie a po druhé, takto je v Bruseli za dobrého Európana,“ píše Sulík vo svojom facebookovom statuse. „Navyše súhlasil slovenský minister financií s odpustením dlhu Grécku od roku 2018,“ prízvukuje liberál. „Všetci dobrí Európania medzi slovenskými politikmi na čele s Ivanom Miklošom a Petrom Kažimírom opakovane sľubovali slovenským daňovníkom, že o žiadne peniaze neprídeme, že Gréci všetko splatia,“ hovorí europoslanec, ktorý si myslí, že Kažimír schválením novej pôžičky a odpustením tej starej urobil presný opak toho, čo sľúbil. „Konanie Petra Kažimíra sa rovná ekonomickej vlastizrade,“ uzatvára Sulík.

    Zdroj: Facebook/Richard Sulik

    - Reklama -