Mazureka nebudú stíhať za výroky o holokauste. Celé je to choré, aj tento prístup orgánov činných v trestnom konaní, udrel historik

    0
    Poslanec ĽSNS Milan Mazurek (Autor: SITA)

    Situácia týkajúca sa podozrenia z popierania a schvaľovania holokaustu pri poslancovi ĽS NS Milanovi Mazurekovi aktuálne vyzerá tak, že polícia odmietla začať trestné stíhanie v tejto veci. Mazurek, ktorý v súčasnosti pôsobí ako člen výboru pre ľudské práva, sa mal popierania holokaustu dopustiť ešte skôr, ako sa stal členom parlamentu. Podozrenie na neho padlo pre jeho status, v ktorom velebil šesťročné vládne obdobie Adolfa Hitlera v Nemecku a konkrétne píše: „O tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o šiestich miliónoch a mydlách zo židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá.”

    Celý Mazurekov príspevok na sociálnej sieti si môžete prečítať TU.

    Ako informuje Pravda.sk, k téme sa vyjadril aj historik Ivan Kamenec, ktorý upozornil, že ak sa budú dávať ruky preč od výrokov popierajúcich zločiny fašizmu, potom sú zbytočné všetky školenia učiteľov v boji proti extrémizmu. „Celé je to choré, aj tento prístup orgánov činných v trestnom konaní. Máme plné ústa, ako bojovať proti extrémizmu, a keď príde na konkrétny prípad, tak sa to alibisticky zametie pod koberec,“ uzavrel historik.

    Mazurek nie je jediným členom poslaneckého klubu ĽS NS, ktorého preveruje polícia. Podobne je na tom aj ďalší Kotlebov poslanec Peter Krupa, ktorý na seba v minulosti upozornill tým, že prišiel do Národnej rady SR ozbrojený. Polícia začala voči nemu trestné stíhanie, rovnako ako pri Mazurekovi, za príspevok na sociálnej sieti. Viacero Krupových statusov sa týka židov, Rómov a Tisa. „Musíme zaistiť existenciu našej rasy a budúcnosť bielych detí,“ napísal Krupa v januári 2012. O pár dní neskôr zdieľal článok o prieskume verejnej mienky s popisom „tým smradľavým žid***m už úplne j**e“.

    „Pri týchto výrokoch je podozrenie, že je naplnená skutková podstata trestného činu. Môže to byť hanobenie rasy, národa, presvedčenia a sú tam možné aj náznaky určitého druhu vyhrážania sa,“ zhodnotila ešte v marci šéfka policajnej akadémie Lucia Kurilovská. Viac si o prípade Krupu môžete pozrieť TU.


     

    - Reklama -