Kim Kardashianová je špiónka a kazí naše ženy, tvrdia iránske úrady

    0
    Americká celebrita s arménskymi koreňmi Kim Kardashianová Westová (Autor: ReproFoto youtube/Kim Kardashian West)

    Iránske úrady nedávno podnikli záťah proti ľuďom, ktorí na svojich kontách na sieti Instagram zverejnili fotografie alebo videá, ktoré sú v rozpore s moslimskou morálkou. V rámci operácie s kódovým názvom Pavúk II. zadržali osem z celkovo 170 ľudí, ktorí sú podľa úradov zapletení do modelingového biznisu na sociálnych sieťach. Medzi vytypovanými je 58 modeliek a 59 fotografov, vizážistov či majiteľov salónov krásy. 

    Zneužitím aplikácie Instagram na “nemravné ciele” bolo zverejnenie fotografií alebo videí, v ktorých mala modelka nezakryté vlasy. Iránky, najmä obyvateľky Teheránu, v posledných rokoch pristupujú k povinnému zahaľovaniu vlasov čoraz benevolentnejšie, čo vyvoláva veľký hnev konzervatívnych kruhov v iránskej spoločnosti, v ktorej sa teraz vedie zápas o ďalšie smerovanie krajiny. Parlamentné listy o tom písali TU.

    Teraz iránske úrady tvrdia, že poznajú vinníkov, ktorí „kazia“ miestne ženy. Medzi nich vraj patrí aj známa hviezda reality šou Kim Kardashianová-Westová, ktorá je jednou z najpopulárnejších amerických celebrít. Iránska jednotka na odhaľovanie organizovaného zločinu na internete tvrdí, že Kardashianová koná na popud riaditeľa sociálnej siete Instagram Kevina Systroma a „zameriava sa na mladých ľudí a ženy“.

    Hovorca jednotky Mostafa Alizadeh si myslí, že Kardashianová je špiónkou západných krajín, ktoré sa snažia skaziť iránsku spoločnosť. „Pani Kim Kardashianová je veľmi populárna modelka. Takže riaditeľ Instagramu jej povedal, aby si to zobrala na starosť. Nepochybujem, že dostávajú aj finančnú podporu. Situáciu berieme veľmi vážne,“ cituje Independent Alizadeha, ktorý tvrdí, že za sprisahaním sú ľudia zo zahraničia. „Tieto schémy prichádzajú z okolia Perzského zálivu a Anglicka,“ tvrdí hovorca jednotky. 

    - Reklama -