Moslimovia počas útoku oslavovali. Videl som to na vlastné oči! Teroristom pomohli zamestnanci. Spevák, ktorý prežil masaker v Bataclane, prehovoril

    0

    „Deň po útoku moslimovia vypískali minútu ticha a skoro sme o tom v médiách nepočuli,“ konštatoval Hughes v rozhovore pre Taki Magazine, čím mal na mysli prípad z Turecka, o ktorom informovali aj ParlamentnéListy.sk.

    „Videl som počas útoku moslimov oslavovať na ulici. Videl som to na vlastné oči. V reálnom čase! Ako vedeli, čo sa deje? Musela tam byť koordinácia,“ povedal spevák s tým, že moslimskí strážcovia koncertnej haly podľa jeho názoru teroristov pustili.

    „Niet pochýb, že teroristi už boli vnútri a museli sa tam nejako dostať. Počas streľby som šiel von a dvere v zákulisí boli pootvorené. Ako sa to stalo? Zapojené boli dve dievčatá. Boli na mieste a potom sa počas streľby vyparili. Tieto ženy mali na sebe tradičné moslimské oblečenie. Vedeli, že ich nikto nebude kontrolovať, pre to, ako sú oblečené. Chytili ich po niekoľkých dňoch,“ doplnil Hughes.

    Nejde pritom o prvé obvinenie, že z teroristických útokov sa tešila veľká časť západoeurópskej moslimskej komunity. Belgický minister vnútra Jan Jambon napríklad nedávno konštatoval, že významná časť belgických moslimov sa po útokoch v Bruseli radovala a oslavovala v uliciach.

    - Reklama -