Pomsta smerákov voči Pročkovi? Kauza sa skončila a my poznáme výsledok

    0
    Jožo Pročko s preškrtnutým volebným lístkom strany Smer (Autor: ReproFoto: facebook/Jožo Pročko)

    Lučenecké úrady si predvolali zabávača a po vypočúvaní sa zhodli, že pokuta sa ruší. „Na priestupkovom konaní 10. mája boli konečne vypočutí aj piati členovia volebnej komisie, ktorí povedali, že nič som z miestnosti nevyniesol,“ povedal Pročko pre Nový Čas a dodal, že neskôr vypočul odborný radca okresného úradu aj jeho.

    „Potom Peter Šarkan vypočul mňa. Opýtal som sa ho, prečo som bol pojednávaný, keď štátna volebná komisia jasne povedala, že Facebook nie je miestom, ktorého sa týka moratórium,“ vysvetľuje herec a dodáva, „pán Šarkan povedal, že konanie sa zastavuje a Pročko sa ničoho nedopustil,“ teší sa zabávač, ktorý býva v obci Halič v Lučeneckom okrese.

    Pročko sa tiež vyjadril, že sa zo strany úradov a strany Smer obával aj iných odvetných akcií, ako napríklad častých kontrol v jeho reštaurácii. Podľa mňa mi chcú zo Smeru ukázať – no, no, toto nerob, lebo dostaneš takú po papuli, že sa z toho po…š,“ myslí si zabávač.

    Okolo volebného lístku sa minulý mesiac rozpútala kauza. V piatok mi prišla pokuta 500 eur za to, že som porušil zákon a z volebnej miestnosti som vyniesol volebný lístok,“ povedal pre PL.sk Jožo Pročko začiatkom apríla. Pokuta bola však vzhľadom na čin neúmerne vysoká. Namiesto 33 eur dostal zabávač mastný účet na 500 eur. Vraj som porušil moratórium a fotku umiestnil na stránku Topky.sk, médiá si však túto fotku z môjho profilu skopírovali samy,“ hovoril zabávač, ktorý konanie úradov označil za „pomstu Smeru“.

    Rozhovor s Jožom Pročkom si môžete prečítať TU.

    - Reklama -