Sexuálny útok na tínedžerky v uliciach Berlína počas festivalu. Dievčatá obťažovala a okradla skupinka mladíkov a takto sa to skončilo

    0
    Útoky v Kolíne (Autor: Reprofoto: Youtube)
    Karneval kultúr v uliciach Berlína je už tradičnou súčasťou života v tomto európskom veľkomeste, ale to, čo sa na podujatí stalo v nedeľu tento ročník, poznamenalo a vyvolalo vlnu odporu. Dievčatá vo veku 17 a 18 rokov sa stali na podujatí obeťami skupinky mladíkov, keď tancovali. Podľa výpovede ich v sobotu večer obklopilo na ulici približne 10 mladíkov. Začali sa na ne tlačiť, sexuálne ich obťažovať a jednej z nich pritom ukradli mobil. 
     
    O krádež by ani tak nešlo, ale incident, ktorý dievčatá nahlásili na polícii, vyvolal znova spomienky na novoročné oslavy v Kolíne. Pri nich gangy migrantov napádali mladé dievčatá a vlna násilia spojená s krádežami priniesla vyše tisíc hlásení o sexuálnom napadnutí. 
     
    O útokoch v Kolíne sme písali TU aj TU.
     
    Celú udalosť podľa nemeckého spravodajského portálu Deutsche Welle natáčal na mobil jeden zo svedkov. Točiť začal, keď videl, že jedno z dievčat skončilo na zemi. Keď si ho všimli útočníci, jeden z nich svedkovi údajne agresívne povedal, aby prestal točiť a išiel si svojou cestou. 
     
    Krátko po tomto incidente prišla na miesto činu polícia a zatkla trojicu mladíkov vo veku 14 až 17 rokov. U jedného z nich našli ukradnutý mobil a vrátili ho napadnutej tínedžerke. Dvaja z útočníkov sú podľa vyšetrovateľov tureckého pôvodu, ale podrobnosti o pôvode tretieho podozrivého nemecká polícia doposiaľ nezverejnila. 
     
    Po víkendovom incidente úrady v Berlíne vyzvali ľudí, aby sa nebáli a akékoľvek prípadné útoky, či už sexuálne, alebo iné, nahlásili. 

    Známa taktika 

    Podľa nemeckých policajtov v tomto prípade nešlo ani tak o pokus znásilniť či sexuálne zneužiť dievčatá. Ide údajne skôr o dobre premyslenú taktiku miestnych gangov. Skupinka mladíkov obstúpi obete, často práve ženy, začne sa na ne tlačiť telom, obchytkávať ich a pri tom niektorí z nich ukradne, čo sa dá. V tomto prípade to bol mobil. 
     
    Pravdou však zostáva, že sexuálne obťažovanie zo strany gangov migrantov, ktoré sa udialo počas novoročných osláv v Kolíne, vyvolalo vlnu odporu a kritiky. Sexuálnemu obťažovaniu vtedy čelili stovky žien a v spoločnosti sa rozhorela debata o zlyhaní zodpovedných úradov. Informácie o masovom zneužívaní totiž polícia čo najdlhšie držala v tichosti a vyšli najavo až niekoľko dní po útokoch. 
     
    Žiaden zo zadržaných mladíkov údajne zodpovedných za sexuálne napadnutie dievčat a krádež nepatril podľa polície k migrantom. Karneval kultúr strážilo v uliciach Berlína 800 policajtov. 

    Čo je Karneval kultúr? 

    Karneval kultúr v Berlíne je štvordňové podujatie, počas ktorého sa v uliciach nemeckej metropole spieva tancuje a pochoduje v najrôznejších rytmoch. Multikultúrnemu podujatiu zameranému na diverzitu robia kulisu desiatky kapiel. Organizátorom ide o spojenie rôznych kultúr a etník v otvorenom programe. 
     
    S neutíchajúcou vlnou migrantov, ktorí prichádzajú do Nemecka a celej Európy, rastie v nemeckej spoločnosti aj odpor voči podobným multikultúrnym akciám. Kritiku si stále častejšie vypočuje aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá razila politiku otvorených dverí pre migrantov. 
     
    VIDEO Karneval kultúr 2016 v Berlíne 
     
    - Reklama -