Biela šľ*pka, špina. Svet sa ohromene pozerá na VIDEO z londýnskeho metra

    0
    Moslimské ženy. Ilustračné foto (Autor: ReproFoto: Youtube)

    Cestujúci v londýnskom metre neveriacky sledujú, čo sa to okolo nich deje. V spore sa do seba totiž púšťajú štyri ženy, pričom dve z nich sú oblečené do tradičného moslimského hidžábu. Práve ony zrejme odštartovali hádku, keď sa pozerali na dve biele ženy odeté podľa západnej módy. Moslimky si čosi šepkajú, ale keď sa jedna z bielych žien oborí, prečo sa na ňu tak pozerajú, dostane sa jej od moslimiek odseknutia, že ony sa môžu pozerať, na koho chcú.

    A roztočí sa kolotoč sprostých a rasistických urážok, ktorému sa ostatní cestujúci len udivene prizerajú. Keď už sa do diskusie niekto pokúsi vstúpiť, ženy ho okríknu, nech sa medzi ne nepletie, a pokračujú v hádke. „Ty krava! Ty špina! Ty biela š*apka!“ revú na seba ženy v metre bez kúska hanby. „Ty mi hovoríš biela š*apka, keď tu sedíš v hidžábe? Nesprávaj sa ako za*raná rasistka,“ pokračujú ženy vo veľmi ostrej hádke. Celá situácia sa končí vyhrážkou jednej z po európsky oblečených žien, ktorá moslimke hovorí, že ju vytiahne von z metra a vonku si to s ňou vybaví. Ale nakoniec radšej odchádza.


    Celý text po anglicky nájdete TU.


    Patrí sa dodať, že k ostrej výmene názorov došlo už v roku 2014, ale video britský server uverejnil až teraz. K videu navyše pripája, že vzájomné vymedzovanie sa na základe odlišnej viery či farby pleti predstavuje cestu do záhuby. Ľudia by k sebe mali byť tolerantní, lenže to v sebe zahŕňa ako ústretovosť nemoslimov voči moslimom, tak aj naopak. Bolo by chybou myslieť si, že vina leží len na nemoslimoch. Stačí sa pozrieť, ako o ľuďoch odlišnej viery moslimovia hovoria. Tiež prejavujú určitú nenávisť, ktorej sa musia zriecť, ak má západná spoločnosť zostať mierna a tolerantná.

    - Reklama -