Tragická nehoda u kotlebovcov. Pri epileptickom záchvate nezvládol riadenie poslanec Ondrej Binder

    0
    Zosnulý poslanec Ondrej Binder za ĽS NS (Autor: SITA)

    Medzi Banskou Štiavnicou a obcou Banská Belá zomrel pri autonehode poslanec za Ľudovú stranu Naše Slovensko Ondrej Binder. Podľa prvých informácií z miesta nehody, so svojím autom narazil do zvodidiel. Pravdepodobne dostal epileptický záchvat. „Áno, môžem potvrdiť, že ho naši ľudia predali do rúk zdravotníkov,” povedal okresný hasičský šéf Ivan Pružina.

    Predtým v KDH

    Binder, povolaním stolár, pochádzal zo Svätého Antona pri Banskej Štiavnici. Bol dlhoročným členom KDH, odkiaľ podľa vlastných slov odišiel preto, že nesúhlasil s podporou hnutia pre kandidatúru Vladimíra Maňku zo Smeru na post banskobystrického župana. Tento rok sa už ukazoval na protirómskych pochodoch Kotlebovej strany.

    Náhradník prehovoril

    Náhradníkom Bindera v Národnej rade SR je 32-ročný Ján Mora z Brezna. „Vôbec to neberiem v tých tendenciách, že som náhradník. Je to obrovská strata pre našu stranu,“ povedal Mora so žiaľom v hlase pre Parlamentnélisty.sk. Mora je krajským predsedom ĽSNS pre Banskú Bystricu a uvádza si, že je odborným referentom. V marcových parlamentných voľbách skončil na 15. mieste.

    Binder bol v ťažkej životnej situácii, pričom mal problém s obrovskými dlhmi. Exekútori nielenže predávali jeho dom, ale dokonca aj pohrozili, že mu siahnu aj na poslanecký plat.

    - Reklama -