Byť mladšou sestrou vodcu KĽDR sa oplatí. Vplyvný post máte istý. Pozrite sa, kam ju Kim “upratal”

    0
    Severekórejský diktátor Kim Čong-un (Autor: SITA)

    Agentúra KCNA uviedla, že Kimova sestra Kim Jo-džong bola na zjazde, ktorý sa skončil uplynulý pondelok, vymenovaná za členku Ústredného výboru KSP. Severokórejské médiá pripomenuli, že Kim Jo-džong už v minulosti pôsobila na významných postoch – zastávala funkciu podpredsedníčky jedného z oddelení v ústrednom výbore KSP. Mladá žena, ktorá má do 30 rokov, sa objavuje veľmi často na verejnosti po boku svojho brata. 

    Potvrdenie Kim Jo-džong v novej vysokej funkcii podľa agentúry AP neznamená, že sa stala druhým najdôležitejším predstaviteľom komunistického režimu. S touto špekuláciou prišli analytici pomerov v KĽDR, ktorí sa domnievali, že počas zjazdu KSP by sa niečo také mohlo odohrať. 

    Na zjazde KSP došlo k upevneniu mocenskej pozície vodcu Kim Čong-una, ktorý získal i funkciu predsedu KSP. Delegáti podporili politiku národnej bezpečnosti KĽDR ohľadne budovania jadrového potenciálu a ekonomického rozvoja. 

    Na zjazde delegáti odštartovali nový päťročný plán pre ekonomiku, ktorú ťažko zasiahli sankcie uvalené na KĽDR v súvislosti s jej ostatnými jadrovými a raketovými skúškami. Kim však vyhlásil, že krajina je pripravená použiť nukleárny arzenál len v prípade ohrozenia svojej zvrchovanosti. 

    - Reklama -