Matka z izby vyhnala dcéru a nasťahovala imigranta. Ten sa na dievča vrhol. Súd mu naparil doučovanie. Vo Švédsku opäť zostáva rozum stáť

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    V lete 2015 sa švédska matka troch detí rozhodla doviesť do domu dvoch imigrantov. Aby pre nich spravila priestor, presunula dcéru Emmu do svojej izby. Večer 18. augusta sa Ema zobudila, keď pocítila, ako jej Eritrejčan Izák ohmatáva hrudník. Po incidente vraj cítila bolesť na hrudi, ale nikomu nič nepovedala. Údajne sa dievča bálo, že tým matku dostane do problémov. Na Izáka sa ani nevedela pozrieť, lebo podľa jej slov „vyzeral strašidelne“.

    Ako informuje konzervatívny portál Fria Tider, skutočnosť vyšla na povrch potom, ako sa Ema zverila svojim priateľom, ktorí informáciu rozšírili. Pri konfrontácii s obvineniami Izák konštatoval, že Emmu sexuálne nikdy neobťažoval, keďže doma v Eritrei má priateľku. Neskôr však priznal, že dievča naozaj ohmatával. Výpoveď Eritrejčan opäť zmenil pri policajnom výsluchu, keď akékoľvek sexuálne obťažovanie odmietol.

    Bizarné počty

    Izák tvrdí, že má iba 15 rokov. Do školy vraj začal chodiť, keď mal 10, pričom jeho štúdium trvalo 7 rokov. Priznáva pritom, že školu ukončil pred dvoma rokmi. Podľa jeho názoru to znamená, že má 15.

    Súd v meste Lund, prirodzene, označil takéto odôvodnenie nízkeho veku za bizarné, sudca sa však napriek tomu rozhodol riešiť vec ako proces s 15-ročným neplnoletým mladíkom. V piatok súd Izáka odsúdil, ako neplnoletému mu však nariadil iba povinnú dochádzku na hodiny prevýchovy. Počas prevýchovného procesu sa vraj Izák má naučiť, ako správne kontrolovať svoje pudy, pričom sa s ním poradca porozpráva aj o tom, ako ho jeho životné skúsenosti doviedli k sexuálnemu obťažovaniu. Vo Švédsku bude môcť Eritrejčan naďalej zostať.

    Brat obťažovaného dievčaťa zatiaľ tvrdí, že svoju sestru nikdy nevidel takto znepokojenú. Často vraj plače napriek tomu, že podľa brata je Emma silná osobnosť.

    Zdá sa to neuveriteľné

    Obťažovanie Emmy spôsobené „uvítacou politikou“ jej vlastnej matky je posledným z radu zdanlivo neuveriteľných príbehov zo severských krajín, pri ktorých Severania doplatili na svoju, pre mnohých Stredoeurópanov naivnú dobrosrdečnosť. Začiatkom apríla vyvolalo rozruch priznanie nórskeho politika, ktorého pred niekoľkými rokmi análne znásilnil žiadateľ o azyl. Napriek tomu, že po brutálnom znásilnení bol Nór niekoľko rokov traumatizovaný, teraz cíti vinu, že Nórsko útočníka deportovalo späť do rodnej krajiny.

    Podobné prípady vyvolali v škandinávskych krajinách vlnu rozhorčenia, nárast protiimigrantských politických strán a hnutí, ako aj sprísnenie imigračnej a azylovej politiky.

    - Reklama -