Kotlebovci, neonacisti, extrémisti, fašisti. Spoveď blogera, ktorého sa „náckovia“ boja. Najskôr vystrkujú rožky, potom rušia profily

    0
    Marian Kotleba. (Autor: Youtube: Reprofoto/Kotleba-ĽSNS)

    Bloger Benčík sa vo svojich textoch zameriava na členov či sympatizantov kotlebovej ľudáckej strany a občas si vypomôže aj materiálom z PL.sk, podobne ako to bolo aj v prípade rozhovoru s kotlebovcom Milanom Uhríkom.

    Benčík v rozhovore pre portál Aktuality.sk povedal viac o svojej blogerskej profesii. A prečo to celé vlastne robí? „Mám dvoch synov a dvoch vnukov. Nechcem, aby žili v krajine, kde vládnu náckovia,“ vysvetlil na úvod.

    Bloger svoje informácie v prvom rade získava najmä z internetu a najčastejšie z facebookových účtov samotných kotlebovcov. „Tie statusy tam oni pokojne majú, väčšinou si svoju stránku zamknú alebo zmažú až potom, keď o nich napíšem,“ hovorí. Benčík popularizovaním týchto osôb upozorňuje na ich nebezpečné stránky. „Vnímam ich ako potenciálne veľmi nebezpečných, preto sa tomu venujem. Nebezpeční sú už aj napohľad neškodní konšpirátori, ktorí ohrozujú spoločnosť tým, že rozširujú bludy. Ešte viac spoločensky nebezpeční sú však kotlebovci, ale aj tí v pozadí, ako sú členovia Akčnej skupiny Vzdor Kysuce. Cvičia kdesi po lesoch a tvária sa, že pomáhajú starým ľuďom a robia zbierky,“ prezradil v rozhovore.

    Blogerovi sa už viackrát vyhrážali. Nebojí sa? „Nejde o to, či sa bojím. Beriem to realisticky. Som starší človek, nikde nechodím pravidelne, nechodím do krčiem ani do kaviarní. Keby som chodil niekam pravidelne, tak nepochybujem, že by sa našli takí, ktorí by si povedali: Toho si podáme. Ale ja nie som nejaký známy. A zastrašiť sa nedám,“ dodáva.

    - Reklama -