Úrad vlády vyplatil viac ako 700-tisíc eur na kultúrne projekty

    0
    Súbor Sare Roma počas vystúpenia na galaprograme 8. ročníka festivalu Gypsy Fest. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Úrad vlády už vyplatil viac ako 700-tisíc eur na podporu kultúrnych projektov menšín v rámci programu Kultúra národnostných menšín 2016. Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny, ktorý spadá pod úrad vlády, tak postupne uzatvára zmluvy so žiadateľmi o dotáciu.

    Ako ďalej informoval tlačový odbor úradu vlády, k dnešnému dňu je v centrálnom registri zmlúv evidovaných a vyplatených 87 zmlúv na 163 projektov v sume 766 640 eur. Hlavným cieľom úradu splnomocnenca a úradu vlády zostáva včasné vyplácanie finančných prostriedkov žiadateľom, aby mohli v čo najkratšom čase organizovať plánované podujatia.

    V dotačnom programe Kultúra národnostných menšín 2016 odporučili komisie na podporu 1 231 projektov v sume 3 879 250 eur, ktoré bude realizovať 555 žiadateľov. Aktuálne podujatia podporené z programu kultúra národnostných menšín zverejňuje Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny na svojom webe na stránke www.narodnostnemensiny.gov.sk v časti Kalendár na základe informácií od organizátorov podujatí.

    - Reklama -