Putin prenikol do rebríčka najobdivovanejších ľudí na svete. Rovnako ako Merkelová

    0
    Vladimír Putin a Barack Obama (Autor: SITA)

    Najpopulárnejším mužom na svete zostáva Bill Gates, jeden z najbohatších ľudí na planéte, ak nie vôbec najbohatší. Druhé miesto pripadlo končiacemu americkému prezidentovi Barackovi Obamovi. Tretiu priečku obsadil čínsky prezident Si Ťin-pching. Štvrté miesto patrí populárnemu hercovi Jackie Chanovi. Fyzik Stephen Hawking skončil piaty a šieste miesto patrí vládcovi Kremľa Vladimirovi Putinovi.

    Server pripomína, že ide o bývalého agenta KGB. Popularitu si drží aj napriek tomu, že svojím vojenským zásahom v Sýrii fakticky drží pri moci sýrskeho diktátora Bašára Asada. V minulom roku skončil Putin na 11. mieste prestížneho rebríčka.

    Siedme miesto pripadlo zakladateľovi Facebooku Markovi Zuckerbergovi, ôsmy skončil tibetský dalajláma. Deviaty sa umiestnil premiér Indie Narendra Modi a rebríček uzatvára Jack Ma, čínsky podnikateľ a filantrop.

    Celý text v angličtine TU.

    Medzi ženami je najobdivovanejšou osobou na svete herečka Angelina Jolieová. Druhé miesto pripadlo britskej kráľovnej Alžbete II. a tretie miesto obsadila demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová. Štvrtá je Oprah Gail Winfreyová, známa americká moderátorka. A prvú polovicu rebríčka uzatvára manželka prezidenta USA Michelle Obamová. Druhú päticu otvára kanadská speváčka Celine Dionová, siedma skončila Malála Júsufzajová, pakistanská bojovníčka za ľudské práva, predovšetkým za práva žien, ktorá v roku 2014 získala Nobelovu cenu mieru.

    Ôsmou najpopulárnejšou ženou na svete je nemecká kancelárka Angela Merkelová a miesto za ňou obsadila barmská politička Aun Schan Su Ťij. Desiatou tvárou v rebríčku je americká herečka Sandra Bullock.

    - Reklama -