Najväčšia krádež internetových účtov a hesiel za uplynulé roky. Na ruských nelegálnych weboch sa predávajú stovky miliónov ukradnutých adries a bezpečnostných hesiel

    0
    Ilustračné foto: Hackeri (Autor: SITA)

    Najhoršie sú na tom používatelia portálu Mail.ru, z ktorého zmizla najväčšia časť informácií. Podľa agentúry Reuters ide o najväčší únik prístupových hesiel za uplynulé dva roky, keď hackeri ukradli prístupové heslá k elektronickému bankovníctvu viacerým bankám v USA.

    Bezpečnostní analytici prišli na obrovský únik dát vďaka tomu, že sa jeden z hackerov svojou prácou pochválil na internetovom fóre, kde informoval, že je pripravený vypustiť do sveta viac ako miliardu účtov a prístupových hesiel.

    Ukradnutých údajov nakoniec nebolo až tak veľa, ako hacker pôvodne tvrdil, ale podľa bezpečnostných expertov môže takýto masívny únik dát znamenať ďalšie problémy. S účtami a heslami sa hackeri môžu dostať k dodatočným informáciám a ďalším kontaktom, ktoré môžu neskôr zneužiť. Nejde pritom len o účty ruských používateľov, súčasťou veľkej virtuálnej krádeže sú aj účty používateľov služieb spoločností Google, Yahoo aj Microsoft.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -