Clintonová už zameriava pozornosť na Trumpa. Jeho výroky? Desivé

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Favoritka medzi demokratickými uchádzačmi o prezidentský úrad v interview pre televíznu stanicu MSNBC povedala, že pozornosť musí zamerať na porážku republikánskeho favorita Donalda Trumpa, ak tento miliardár a podnikateľ vyhrá boj o nomináciu svojej strany. Clintonová dodala, že súperenie o Biely dom v takejto dvojici bude tvrdým zápasom proti kandidátovi, ktorý povie a urobí doslova hocičo.

    Clintonová označila Trumpove výroky v témach ako zahraničná politika, umelé prerušenie tehotenstva a mzdy za desivé.

    Podľa jej slov Trump zatiaľ neprejavil ani náznak toho, že chápe vážnosť zodpovednosti, ktorá sa spája s postom vrchného veliteľa amerických ozbrojených síl.

    Clintonová dodala, že toto bude tvoriť veľkú časť“ jej kampane pred novembrovými prezidentskými voľbami, lebo v určitom bode bude musieť (Trump) zachovávať zásady a úroveň, aké očakávame od každého, kto sa uchádza o úrad prezidenta a vrchného veliteľa.

    Bývalá prvá dáma USA v televíznom rozhovore tiež povedala, že americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) sa s ňou neskontaktoval, aby ju vypočul v rámci vyšetrovania kauzy, keď ako ministerka zahraničných vecí zo svojho súkromného e-mailu posielala tajné vládne materiály.

    Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

    - Reklama -