Deje sa niečo v SNS? Druhý muž strany svojho šéfa v nemocnici nenavštívil. A pre PL.sk vysvetľuje dôvody

    0
    Jaroslav Paška (Autor: SITA)

    Aké sú aktuálne témy, ktoré by sa mali riešiť v parlamente?

    Sú to problémy vo vzdelávacom systéme, ktorý treba ešte organizačne prepracovať a aj finančne dosaturovať. Obrovským problémom je aj zdravotníctvo, kde minulé vlády aj zlyhávali. Ďalšou vážnou témou je, že v lete budeme predsedníckou krajinou Európskej únie a očakáva sa tu aj určitý výkon.

    SNS ako ministra školstva nominovala Petra Plavčana. Krátko po jeho vstupe do úradu Miroslav Beblavý upozornil na nejasnosti spojené s jeho pôsobením v študentskom a učiteľskom fonde. Ako sa na túto problematiku pozeráte vy?

    My to nekomentujeme. Témy, ktoré sa zverejňovali, napríklad aj tá, na ktorú upozornil pán Beblavý, sú skôr otázkou pre inštitúcie, ktoré sa zaoberajú prieskumom takýchto káuz. Pokiaľ bude nejaké stanovisko, budeme ho rešpektovať.

    Prejavila sa nejako hospitalizácia Andreja Danka na fungovaní SNS?

    V štandardnom prevádzkovom režime. Neriešime zásadné koaličné problémy a riešime prevádzku.

    Okrem pána Danka je hospitalizovaný aj premiér Robert Fico. Odrazil sa tento fakt na bezproblémovom priebehu parlamentných rokovaní?

    Neviem o žiadnych zádrheľoch. Všetko ide štandardne bez väčších prestojov a problémov. Ak sa objavia témy, s ktorými by bolo potrebné počkať na predsedu vlády či predsedu parlamentu, tak to určite urobíme.

    Navštívili ste pána Danka v nemocnici?

    Pán Danko zatiaľ neprijíma návštevy, lebo bol po operácii v umelom spánku, takže mu treba nechať čas, nech si oddýchne a keď bude fit, bude schopný mať návštevy a bude mať záujem, tak ho radi navštívime.

    Počas prebiehajúcich rokovaní sa otvorila aj tematika Mečiarových amnestií a vraždy Róberta Remiáša. Čo hovoríte na navrátenie sa k tejto problematike?

    Osobne to vnímam ako problém a kauzu z minulosti. Z hlbokej minulosti.

    Malo by sa na ňu opäť posvietiť?

    Po širšej politickej dohode by sa to možno mohlo otvoriť, no nemá zmysel sa na začiatku volebného obdobia k tomu vracať a riešiť túto kauzu z minulosti. Nastupujúca vláda musí riešiť iba aktuálne problémy. A tých je veľa. Počnúc od migrácie cez ekonomiku až po spomínané školstvo a zdravotníctvo. Ak táto kauza niekoho ťaží, tak ja to rešpektujem, ale s plnou vážnosťou sa treba venovať aktuálnym témam.

    - Reklama -