Cestovnému ruchu sa venuje len 12 viet vo vládnom programe. Kritika starostu aj podnikateľa

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    “Cestovnému ruchu sa programové vyhlásenie vlády venuje nedostatočne. Aj preto vládny program nepodporím a dôveru vláde nevyslovím,“ povedal dnes v parlamentnej rozprave k dokumentu Laurenčík.

    Poslanec upozornil, že napríklad Terchovej trvalo sedem rokov, kým dosiahla čísla návštevnosti spred krízy, s cielenou podporou cestovného ruchu by to išlo omnoho rýchlejšie. “Rozvoj turistického ruchu by pomohol rozvoju regiónov a zníženiu nezamestnanosti,“ konštatoval Laurečík. Starosta Terchovej pripomenul, že hoci cestovnému ruchu by pomohlo zlepšenie podnikateľského prostredia, potrebuje aj iné stimuly, keďže viacero oblastí nepokrývajú priamo podnikatelia, ale iné subjekty, ide napríklad o údržbu turistických chodníkov či cyklotrás.

    Poslanec za Sme rodina Boris Kollár súhlasil s tým, čo povedal Laurenčík. Od každej vlády podľa Kollára počúvame, že podporí cestovný ruch, napriek tomu táto oblasť zaostáva a nerastie tak výrazne ako v Čechách alebo Rakúsku. “Cestovný ruch a pôdohospodárstvo nám na rozdiel od podnikov nikto nevezme, nikto ich neodnesie. Má význam venovať čas a prostriedky týmto oblastiam. Bolo by načase prestať rozprávať a začať konať,“ vyzval Kollár.

    - Reklama -