Obrovský škandál v Rumunsku. Diplomat znásilnil a zavraždil sekretárku. Pykať za to vďaka imunite zatiaľ nebude

    0
    Ilustračné foto (Autor: Reprofoto, youtube)

    Rumunský minister zahraničných vecí Lazăr Comănescu si do Bukurešti predvolal veľvyslanca Saudskej Arábie. Dôvodom má byť obvinenie, že Abdulrahman I. Al Rassi sexuálne zneužil a neskôr aj zavraždil 25-ročnú Ioanu Veliscuovú. Študentka medicíny si privyrábala ako administratívna pracovníčka práve na saudskoarabskej ambasáde, píše AWDNews.com.

    „Podľa predbežnej pitevnej správy bola obeť sexuálne zneužitá a potom zaškrtená opaskom. Ioanino telo našli plávať v rybníku v oblasti Grozăvesti, necelých 40 kilometrov južne od Bukurešti,“ povedal Comănescu médiám a dodal, že spolu s prezidentom krajiny poslali Ioaninej rodine kondolenčné listy.

    Pre diplomatickú imunitu nemohli rumunské policajné zložky páchateľa zadržať. „Dnes sme dali všetkým saudskoarabským diplomatom v Bukurešti 48-hodinové ultimátum na opustenie krajiny. Hneď po oficiálnom ukončení vyšetrovania vznesieme diplomatickú sťažnosť. Očakávame, že Interpol nám pomôže dostať vraha na súd do Rumunska v najkratšom možnom čase,“ vyhlásil minister Comănescu v pondelok a dodal, že rumunská vláda najprv požiadala tú saudskoarabskú, aby obvineného zbavila imunity. To však krajina na Blízkom východe odmietla. „Rozhodli sme sa teda všetkých saudskoarabských diplomatov z našej krajiny formálne vylúčiť,“ dodal Comănescu.

    Vraždiaci diplomat jeden podobný incident už spáchal. Začiatkom roka bola v jeho rezidencii v Bukurešti znásilnená a zbitá chyžná, ktorej sa diplomat neskôr vyhrážal, že ak čin prezradí, zabije ju.  

    - Reklama -