V Nemecku zadržali päť osôb podozrivých z členstva v krajne pravicovej skupine. V spojitosti s nimi sa skloňujú aj ďalšie trestné činy

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Skupina s názvom “Gruppe Freital” dostala meno podľa predmestia Drážďan na východe Nemecka. Oblasť bola dejiskom eskalácie protiimigračných protestov a ďalších incidentov z neznášanlivosti. Skupinu založili vlani v júli alebo o niečo skôr, uviedla spolková prokuratúra.

    Polícia počas razie prehľadala niekoľko domov v spolkovej krajine Sasko. Vyšetrovatelia zadržali spolu päť podozrivých nemeckých občanov, štyroch mužov a ženu, vo veku 18-39 rokov. Skupina podľa vyhlásenia prokuratúry vlastnila vyše 100 rôznych typov delobuchov z Čiech. Okrem členstva v teroristickej skupine sú zadržaní podozriví z trestných činov: pokusu o vraždu, ublíženia na zdraví a ďalších.

    Skupina pravdepodobne stojí za troma útokmi z vlaňajšieho septembra a októbra – terčom dvoch z nich sa stali domy pre utečencov vo Freitale a ďalším ubytovacie zariadenie v Drážďancoch. Vo väzbe sa už nachádzajú traja ďalší muži, medzi ktorými sú aj dvaja údajní vodcovia tejto skupiny. Vyšetrovatelia ich podozrievajú zo spoluzaloženia skupiny “Gruppe Freital”. Počet pravicovo motivovaných útokov v Nemecku vzrástol v uplynulom roku po tom, ako sa krajina stala cieľom vyše milióna migrantov.

    - Reklama -