Generálny prokurátor pod paľbou komentátora. Kauzu CT spolitizoval Čižnárov kamarát Fico, tvrdí. Bolo vyšetrovanie len divadlo?

    0
    Generálny prokurátor Jaromír Čižnár, (Autor: SITA)

    Politický komentátor Dag Daniš poukázal najmä na nekonzistentné konanie generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. „Generálny prokurátor Čižnár najskôr v novembri 2014 vydal pokyn, aby sa kauza vyšetrila,“ píše Daniš na Aktuality.sk a vzápätí dodáva: „Po voľbách, v apríli, sa ten istý generálny prokurátor Čižnár, resp. jeho námestník podpísal pod rozhodnutie, ktorým sa zrušili všetky obvinenia.“ Komentátor jasne vyjadril, čo si o vyšetrovaní naozaj myslí: “Vyzerá to tak, že vyšetrovanie kauzy CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu bolo od začiatku divadlo.”

    Po negatívnych ohlasoch opozície sa generálny prokurátor ohradil a vyhlásil, že opozícia kauzu spolitizovala. Komentátor však upozorňuje, že „kauzu spolitizoval jeho kamarát Robert Fico“ a to tým, že odvolal ministerku zdravotníctva Zvolenskú či predsedu parlamentu Pašku.

    Daniš sa obul aj do už mnohokrát spochybneného odôvodnenia prokuratúry, prečo boli obvinenia stiahnuté. Podľa neho je to „čistý trapas“ a Čižnár vlastne spochybnil samého seba. Podľa komentátora to môže znamenať, že „generálna prokuratúra účelovo zasiahla, aby pomohla obvineným“, alebo „vyšetrovatelia, resp. prokurátori svoju prácu odflákli a stíhanie v ich réžii bolo naozaj nezákonné“.

    Dnes sa najviac kradne v rámci verejných obstarávaní. „Štát predražene nakupuje. A súkromní dodávatelia, pevne previazaní s politikou, si potom delia neprimerané zisky. Na náš úkor,“ vysvetľuje Daniš a dodáva, že rozkrádanie sa zastaví až vtedy, keď budú zodpovední štatutári potrestaní. „Dnes však vidíme, že to nehrozí,“ myslí si komentátor. „Generálna prokuratúra potvrdila, že v politických kauzách nevyzerá ako žalobca, ale ako advokát obvinených,“ uzavrel Daniš.

    - Reklama -