Poslanci zasadli v dobrej nálade. Riešili minúty ticha aj to, či pred každým zasadaním bude hrať hymna

    0
    Predseda NR SR a SNS Andrej Danko (Autor: SITA)

    Predseda parlamentu Andrej Danko mal dnes zjavne dobrú náladu. Aj keď sa mu opäť podarilo skomoliť mená svojich kolegov, spolu s Bélom Bugárom a Martinom Glváčom sa smiali a občas aj zavtipkovali.

    Na úvod poslanci riešili minúty ticha. Kotlebovci totiž chceli, aby sa v parlamente držala minúta ticha za Jozefa Tisa, na to odpovedal Miroslav Beblavý, ktorý zas chcel minútu ticha za obete holokaustu. Predseda parlamentu sa však vyjadril, že minútami ticha sa zaoberať nebudú. Daniel Lipšic však k veci ešte navrhol, aby poslancom možnosť navrhovať minúty ticha ostala, ale len v prípadoch, že pôjde o aktuálnu udalosť.

    Po tichu prišla na pretras hudba. Poslanec za Sme rodina Peter Pčolinský navrhol, aby na začiatku každej schôdze NR SR hrala hymna. Hneď mu kontroval obyčajný človek Martin Fecko, ktorý chcel hymnu počuť aj na konci každého zasadania.

    Predseda parlamentu Andrej Danko však poslancov upozornil, aby si zo slovenskej hymny nerobili šaškáreň. Rovnako zareagoval aj saskár Juraj Droba, ktorý navrhol, aby o tom, či bude hrať hymna, rozhodlo poslanecké grémium.

    Zo všetkých spomenutých návrhov prešiel len ten od Juraja Drobu. Hymnu tak poslanci na zasadaniach v blízkej budúcnosti mať nebudú.

     

    - Reklama -