VIDEO z Berlína: Imigranti okrádajú ľudí, obťažujú ženy a hneď nato utečú. Vymyká sa to kontrole

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)

    „Počas uplynulého roka ovládli tunajší priestor zločinci zo severnej Afriky,“ zaznieva vo videu. Zúfalí sú vraj napríklad obchodníci, pretože v okolí sa povaľujú drogoví díleri. „Pijú tu, potulujú sa, robia rámus, kradnú, robia problémy, sexuálne obťažujú ženy,“ uviedol jeden z podnikateľov s tým, že toho má dosť, pretože oblasť je naozaj nebezpečná.

    „Doslova každý deň sme svedkami spáchania trestného činu priamo pred našimi očami. Nemajú žiadnu úctu. Útočia na ľudí sediacich pred našimi obchodmi a okrádajú ich. Každý deň sa niečo stane,“ zaznieva od oslovených osôb s tým, že situácia v Kolíne nad Rýnom na prelome roka je nič oproti tomu, čo zažívajú oni.

    „Ale vyriešiť trestné činy sa nedá, pretože páchatelia zmiznú,“ spomína ďalší z oslovených ľudí, ktorý uvádza aj závažné trestné činy ako vraždu.

    Video sa ďalej zameriava na obťažovanie mladých žien: „Keď naša reportérka prechádza okolo mužov, zmocňuje sa jej úzkosť. Cíti, ako jej niekto dýcha na krk. Neskôr si uvedomí, že to je presne ten moment, keď jej niekto ukradol z plecniaka peňaženku.“

    Skrytá kamera potom natočila bitku medzi vreckárom a okradnutými ľuďmi. „Situácia sa vyostruje. Občania strácajú nervy,“ tvrdí muž, ktorý komentuje video. Následne sa čuduje, že policajti zadržaného vreckára nechávajú odísť. Podľa všetkého ide o Líbyjčana.

    „Cítime sa byť zradení politikmi,“ hovorí následne oslovený muž. Štatistika ukazuje, že počet násilných trestných činov vzrástol o 30 %. Video sa tiež zmieňuje o tom, že v Berlíne existuje niekoľko miest, ktoré sa vymkli spod kontroly polícii – predovšetkým ohľadom predaja drog. Policajti sa však sťažujú na to, že zadržaných páchateľov veľmi rýchlo prepustí berlínska justícia. „Je to frustrujúce,“ uzavrel oslovený kriminalista.

    - Reklama -