Europarlament poučuje, čo by sa mali naučiť deti v školách o EÚ. Aby zmenili názory

    0
    Budova Európskeho parlamentu v Bruseli (Autor: SITA)

    „Nedostatočná znalosť EÚ a zlé chápanie jej hodnôt len podporuje vzrastajúci euroskepticizmus,“ zdôvodňuje štúdia prijatá europarlamentom nutnosť zavedenia proeurópskeho vzdelávania. Podľa tohto tvrdenia je euroskepticizmus niečo, čo má byť ľuďom „odvzdelávané z hlavy“, informuje portál National Review.

    Štúdia o nutnosti učenia sa o Európskej únii tvrdí, že je dôležité, aby boli ľudia nadšení pre projekt európskeho zjednotenia. V tomto smere by mal pomôcť projekt posilňovania proúnijného vzdelávania v školách, ktoré by malo prekonať narastajúci euroskepticizmus. „Vplyv na každodenný život občanov by mal byť zdôraznený, EÚ by mala byť viditeľnejšia v učebných materiáloch,“ nachádza sa v argumentácii štúdie.

    „Až 44 percent Európanov nerozumie, ako EÚ funguje, a má pocit, že ich nie je na celoeurópskej úrovni počuť. Mladí ľudia by mali vedieť o ich právach. O ich histórii, spoločnej európskej histórii,“ pokračuje v utužovaní proeurópanstva štúdia. Vyzerá to tak, že čoskoro budú naše deti masírované proeurópsky aj v školách a možná kritika EÚ bude odsunutá na okraj názorového mainstreamu.

     

    - Reklama -