Nemci si s ním nevedeli poradiť, Švédi ho dostali. Muž podozrivý terorizmu, skončil v rukách polície

    0
    Zástava Švédskeho kráľovstva (Autor: APL)

    K zadržaniu muža, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač, došlo o 08.30 h na štokholmskom letisku Arlanda, uvádza sa vo vyhlásení švédskej polície. Bližšie informácie o zadržanom cudzincovi polícia neposkytla. Prokurátor Ronnie Jacobsson pre AP uviedol, že zadržaný nie je švédskym občanom a nie je so Švédskom nijako prepojený. 

    “Je však spájaný s niečím, čo sa stalo pred niekoľkými rokmi. Nemá to nič spoločné s Francúzskom, Belgickom ani Švédskom,” uviedol Jacobsson, pričom dodal, že muža polícia zadržala v tranzitnej zóne letiska pred odletom do iného štátu. Prokurátor odmietol uviesť mužovo meno a potvrdil len jeho vek. 

    Švédsky denník Aftonbladet zverejnil dnes vyjadrenie nemenovaného nemeckého prokurátora, podľa ktorého je zadržaný muž členom Strany kurdských pracujúcich (PKK). Tú Turecko a jeho spojenci pokladajú za teroristickú organizáciu. 

    Jacobsson vyjadrenie nemeckého prokurátora odmietol komentovať. Spis vedený na zadržaného muža podľa neho “súvisí s terorizmom”. Zadržaného cudzinca vypočuje v prítomnosti právnika polícia a následne sa rozhodne o jeho ďalšom osude. Keďže nemá nijakú spojitosť so Švédskom, jeho prípad sa bude riešiť v zahraničí, dodal Jacobsson.

    - Reklama -