Chystá sa Plavčan odstúpiť? Pre PL.sk prezradil, ako to vidí

    0
    Peter Plavčan (Autor: SITA)

    Programové vyhlásenie vlády počíta s navýšením platov učiteľov o šesť percent. Iniciatíva A DOSŤ! však podľa niektorých prepočtov požadovala podstatne viac. „Nie je to úplne tak… Tá suma, ktorá je navrhnutá v programovom vyhlásení vlády, je o štvrtinu vyššia, ako navrhla vo svojom dokumente iniciatíva A DOSŤ!“ bráni sa Plavčan, po odvolaní ktorého teraz volá časť opozície.

    „Momentálne sa zaoberám programovým vyhlásením vlády a teraz bude nasledovať v národnej rade jeho rozpracovanie,“ odpovedal Plavčan na otázku ParlamentnýchListov.sk, či sa neplánuje vzdať funkcie. Cíti teda nominant SNS naďalej podporu koaličných partnerov? „Ja si myslím, táto bola vyjadrená,“ reagoval.

    Plavčana teší, že sa do programového vyhlásenia vlády dostali konkrétne čísla o zvyšovaní platov učiteľov. Tie počítajú so šesťpercentným zvýšením ich platov od septembra tohto roka, pričom s ďalším zvyšovaním by sa malo pokračovať každoročne od 1. januára 2018.

    Minister Plavčan sa vyjadril aj k ďalšiemu možnému štrajku učiteľov. „Budeme rokovať so všetkými partnermi, hlavným partnerom sú školské odbory,“ povedal.  

    - Reklama -