Kritici multikulturalizmu a politiky otvorených dverí sú v Európe kriminalizovaní, všímajú si v USA

    0
    Geert Wilders (Autor: SITA)

    Igler konštatuje, že zatiaľ čo Európu vážne ohrozuje džihád, mnohí mainstreamoví politici radšej bojujú proti kritikom islamizácie a ich právu na slobodu prejavu. „Právo na slobodu prejavu považujú za prekážku multikulturalizmu. Vidíme to na prípade vodcu holandskej Strany za slobodu Geerta Wildersa, ktorý čelí hrozbe väzenia. A to len za to, že sa na zhromaždení svojich priaznivcov pýtal, či si želajú v krajine menej Maročanov. Tento proces predstavuje politický proces, lebo v krajine budú budúci rok voľby a Strana za slobodu je aktuálne najobľúbenejšou stranou,“ uvádza Igler.

    „Človek by si myslel, že po každom teroristickom útoku narastú medzi politikmi pochybnosti o správnosti prisťahovaleckej politiky otvorených dverí. Bohužiaľ, opak je pravdou. Obhajcovia moslimov, podporovaní mainstreamovými médiami, presúvajú pozornosť od obetí týchto útokov ku kritikom migračnej politiky a multikulturalizmu,“ čuduje sa Igler s tým, že hrozba trestného stíhania umlčala už mnoho jedincov, ktorí si dovolili kritizovať islam.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    „Napríklad jeden Holanďan sa na Twitteri vyjadril proti zriaďovaniu utečeneckých centier a v ten istý deň ho navštívila polícia. Upozornila ho, že v prípade ďalších podobných komentárov bude mať problémy. To isté postretlo jedného muža v Belgicku a vo Veľkej Británii. Pritom tento Brit sa iba na ulici pýtal moslimskej ženy na jej názor na teroristický útok v Bruseli. Okrem toho treba spomenúť, že nemecká kancelárka Angela Merkelová riešila so zakladateľom Facebooku Markom Zuckerbergom obmedzovanie kritických poznámok na adresu sýrskych utečencov.“

    Igler poukazuje na to, že obmedzovanie slobody slova sa týka skutočne celej Európy. „Zakladateľ nemeckého hnutia PEGIDA Luc Bachmann čelil za uplynulé dva roky 288 obvineniam, ktoré boli neskôr v drvivej väčšine prípadov pre nedostatok dôkazov odložené. V súčasnosti sa však proti nemu koná štrnásť trestných stíhaní. Prvé súdne pojednávanie sa začína v Drážďanoch už za týždeň,“ píše Igler a uvádza, že hrozbe uväznenia čelia aj ďalší členovia protiimigračného hnutia PEGIDA. Nielen v Nemecku, ale aj v Holandsku.

    Igler ďalej poukazuje na dvojaký meter, ktorý úrady uplatňujú vo vzťahu ku kritikom islamu a multikulturalizmu. „Viete si azda predstaviť, že by nemeckí muži oslavovali Nový rok tým, že by strieľali rakety na mešitu v centre Kolína nad Rýnom alebo že by pri tom hromadne obťažovali moslimské ženy a médiá či úrady sa to pokúšali zamlčať?“ píše Igler s tým, že len málo verejne činných osôb si trúfa otvorene označiť masovú migráciu moslimov za katastrofu, ako to robí Wilders alebo Bachmann. „Oni za to však čelia vyhrážkam smrťou zo strany moslimov alebo väzením zo strany domácich súdov.“

    „Masová migračná vlna moslimov do Európy priniesla znepokojujúce javy, ktoré sú jasne zdokumentované. Keď bude hroziť za každú kritickú poznámku väzenie, čoskoro sa môže celá Európa balkanizovať či úplne islamizovať. Navyše, aká je šanca, že sa prebudí mlčiaca moslimská väčšina, keď jej príslušníci vidia, ako sa zaobchádza s európskymi kritikmi? Aký signál tým do ich radov vysielame?“ pýta sa Igler na záver svojho textu.

    - Reklama -