Škrtili dievčatko reťazou a kričali: Moslimovia vládnu svetu. Sýrski imigranti sa v Kanade cítia ako doma. Doslovne

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Pôvodný článok Chronicle Herald opisoval šikanu kanadskej školáčky v meste Halifax. Minimálne v dvoch prípadoch podľa článku došlo k tomu, že sýrski chlapci školáčku škrtili reťazou. Podľa matky šikanovaného dievčatka, ktorá z obavy o svoju bezpečnosť nechcela byť menovaná, chlapci pri škrtení vykrikovali, že „moslimovia vládnu svetu“. Za svoje konanie ich však škola nijako nepotrestala.

    Ďalšia matka novinám povedala, že jej dcéra ju prosila, aby nemusela ísť do školy po tom, ako ju spolužiačka fyzicky napadla na školskom dvore. Škola na tento incident opäť nereagovala.

    Ospravedlnili sa za pravdu

    Najšokujúcejšie na celom príbehu je, že Chronicle Herald po tom, ako zverejnil správu v pôvodnej tlačenej podobe, upravil článok na webe tak, že vymazal výrok „moslimovia vládnu svetu“. Neskôr noviny článok vymazali úplne. Dôvodom bolo množstvo sťažností, ktoré ľavicovo-liberálni čitatelia novinám po vydaní článku poslali. Správu tiež na svojich weboch začali zdieľať skupiny kritizujúce islam.

    Chronicle Herald neskôr dokonca zverejnil ospravedlnenie, v ktorom konštatoval, že „šikana je citlivou témou. Rovnako je aj integrácia imigrantov, najmä tých, ktorí čelia výzvam, dokonca traumám, na ceste sem“.

    Nepríjemné prípady sa množia

    Kanada minulý rok oznámila, že príjme 25-tisíc sýrskych utečencov. Príchod nových nádejných Kanaďanov však od začiatku sprevádzajú škandály. Pri príležitosti prijatia utečencov Islamským spolkom pre blahobyt (Islamic Welfare Association) v kanadskom štáte Alberta napríklad islamský duchovný Shaban Sherif Mády vyzval na zničenie nepriateľov islamu a modlil sa za to, aby džihádisti zasiahli svoje ciele .

    Mády tiež ospevoval kanadského premiéra Justina Trudeaua, ktorého prirovnáva k Ašamovi ibn-Abjarovi, kráľovi, ktorý zradil svojich vlastných ľudí predtým, ako konvertoval na islam. Mády ďakuje Trudeauovi, že „odstránil podozrenie, že islam súvisí s terorizmom“. Vôbec mu pritom neprekáža, že v tej istej reči vyzýva teroristov, aby zasiahli svoje ciele.

    Mády tiež v minulosti hájil návrat kalifátu a dobytie Európy islamistami a vyzýval Alaha, aby „vyhladil tých, ktorí stoja proti jeho plánu“.

    Trudeau ibn-Abjar súhlasí

    Ďalším šokom pre mnohých Kanaďanov bol prípad z minulého decembra, keď zbor istej kanadskej školy zaspieval pre prijatých utečencov pieseň, ktorá ospevuje Mohamedov príchod do Mediny po tom, ako moslimský prorok prinútil kresťanov, aby pod hrozbou smrti konvertovali na islam.

    Premiér Trudeau na sociálnej sieti vyjadril piesni podporu napriek skutočnosti, že odkazuje na bitku opísanú v Koráne, v ktorej moslimov vyzývajú, aby bojovali proti neveriacim, až kým nezaplatia Džizju s ochotnou poddajnosťou, a kým sa sami nebudú cítiť podmanení.

    Džizja je daň, ktorú by v islame mali platiť kresťania a židia pod nadvládou moslimov. V súčasnosti je zavedená na územiach ovládaných Islamským štátom.

    V skratke, školopovinné deti spievali pieseň, ktorá ospevuje podrobenie sa kresťanov moslimom a kanadský premiér (údajný katolík) im do toho tlieskal. 

    - Reklama -