Adolf Hitler = najväčší muž v histórii. Toto napísala mladá poslankyňa a takto s ňou zatočili v strane

    0
    Adolf Hitler opúšťa väznicu v Landsbergu (Autor: SITA)

    Aysegul Gurbuz je 20-ročná mladá žena, ktorá pôsobí v zastupiteľstve britského Lutonu za ľavicových labouristov. Z pozície poslankyne v meste s viac ako dvestotisíc obyvateľmi vyznávačka islamu napísala na sociálnej sieti Twitter, že Adolf Hitler bol najväčším mužom v celej histórii a že Irán by mal použiť jadrové zbrane na vymazanie Izraela z povrchu Zeme. Teraz už nie je členkou strany, má pozastavené členstvo.

    “Adolf Hitler = najväčší muž v histórii,” napísala doslova radkyňa Aysegul Gurbuz. Nešetrila ani niekdajšieho šéfa vlastnej Labouristickej strany Eda Milibanda, ktorý v roku 2014 prehral voľby s konzervatívcom Davidom Cameronom a odstúpil z funkcie. Nahradil ho Jeremy Corbyn. “Ed Miliband je žid, nikdy sa nestane britským predsedom vlády,” napísala v minulosti mladá žena.

    Na židov útočila sústavne medzi rokmi 2011 až 2014. V roku 2013 svetu napríklad oznámila, že židia v USA sú takí mocní, až je to nechutné. Tieto výroky jej však jedného dňa zlomili politický väz. Teda, možno. Sama poslankyňa totiž tvrdí, že antisemitské výroky na sociálnu sieť nepísala ona, ale jej sestra.

    “Tam, kde žijem, veľmi dobre vychádzam so židovskou komunitou… Som úplne zdesená,” povedala poslankyňa. Jej kolegovia z rady však vyžadujú jasné vysvetlenie. “Tieto tweety sú antisemitské. Objavujú sa na osobnom účte Aysegul Gurbuz a nemožno to obhájiť,” povedal denníku Mail Jonathan Sacerdoti, aktivista kampane proti antisemitizmu.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -