Moslim poprial kresťanom veselú Veľkú noc, dobodali ho. Jeho vraha na Facebooku lajkujú a chvália

    0
    Dobodaný Asad Shah. (Autor: Reprofoto: The Sun)

    Taxikár Tanveer Ahmed sa priznal, že dobodal obľúbeného obchodníka Asada Shaha. Vraj preto, že sa povyšoval na úroveň proroka Mohameda. Hrozivé je, že na podporu vraha vznikla skupina na sociálnej sieti Facebook. Pravdepodobného zabijaka na nej predstavujú ako bojovníka za čistotu islamu. Dostal stovky „lajkov“. Stránka vznikla týždeň po tom, keď dobodaný obchodník z trafiky zomrel.

    Taxikár bol na stránkach označený ako Ghazi, čo je titul pre moslimského bojovníka či víťaza. Asad Shah patril do moslimskej odnože Amhadiyya, čo je umiernená skupina, ktorá odmieta násilie a presadzuje dialóg medzi náboženstvami. Niektorí moslimovia ale túto skupinu považujú za odpadlícku. V Pakistane majú jej stúpenci dokonca zakázané samých seba nazývať moslimami.

    Ahmad Karim, prevádzkovateľ amhadiyyjského webu ahmedi.org varoval, že by stránka podporujúca vraha mala byť odstránená. Inak sa z Tanveera Ahmeda stane celebrita. „Ľudia hovoria, že odviedol dobrú prácu, urobil dobrý skutok a zachránil integritu proroka Mohameda,“ upozornil. O rodiacej sa “celebrite” informoval The Sun.

    Asad Shah poprial kresťanom veselú Veľkú noc, potom ho dobodali. Zdroj: The Sun.

    - Reklama -