Exmoslim upozorňuje na videoposolstvo českého moslima po útokoch v Bruseli. A varuje

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    „Jedným z veľkých problémov dnešných moslimských komunít v Európe je masové šírenie konšpiračných teórií o tom, že za problémy moslimského sveta môže Západ,“ konštatoval Lhoťan. Podľa neho mnohí moslimovia veria, že režimy v moslimských krajinách sú len bábky Západu. „A táto konšpirácia im slúži ako ospravedlnenie islamského terorizmu, lebo podľa ich výkladu terorizmu sa k nemu uchyľujú len zúfalí moslimovia, ktorí terorizmom trestajú Západ za to, čo údajne robí v moslimských krajinách,“ dodal.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    „Je možné, že dopad konšpiračného myslenia mnohých moslimov je aj jednou z prekážok na ceste k reforme islamu a spolužitiu moslimov s Európanmi. Ako príklad reálneho konšpiračného myslenia môže aktuálne slúžiť vyhlásenie českého moslimského duchovného Samera Shehadeha,“ opísal Lhoťan. Shehadeh zverejnil ako jeden z prvých českých moslimských duchovných videoposolstvo k teroristickým útokom z Bruselu. „Bohužiaľ má človek znova divnú chuť v ústach a nevie, čo si má myslieť,“ podotkol.

    „Podľa neho totiž za teroristické útoky v Bruseli môžu USA a európske krajiny. Najprv začína umiernene a zmierlivo, odmieta násilie a teroristické útoky. Ako ďalej hovorí, cieľom jeho posolstva nie je vyjadriť sústrasť obetiam, ale objasniť, v čom spočíva celý problém a príčina, prečo k teroru dochádza,“ hovorí Lhoťan. A všíma si to, že podľa Shehadeha nie je problém v islame, moslimoch alebo imigrantoch, ktorí sem prichádzajú.

    „Shehadeh je teda klasickou ukážkou človeka, ktorý nevníma fakty a realitu, ale žije vo svojom vlastnom svete tvorenom konšpiráciou o zlých Američanoch a Európanoch a vidí príčinu všetkých problémov moslimov v úkladoch Západu,“ uzavrel Lhoťan.

    - Reklama -