Povedali vám, že európski moslimovia odmietajú islamistov a terorizmus? Tak sa pozrite na niekoľko štatistík

    0
    Sviečky, kvety a nápis „Prečo?“ v anglickom, francúzskom a flámskom jazyku neďaleko stanice metra Maelbeek v Bruseli (Autor: SITA)
    Meotti upozorňuje na výsledky prieskumu realizovaného medzi moslimskou populáciou renomovanou agentúrou Pew Research Center. Vyplynulo z neho, že medzi nemeckými moslimami majú samovražedné atentáty podporu u viac ako pätiny z nich. V Španielsku toto číslo dosahuje takmer 30 % a vo Veľkej Británii podporuje samovražedné atentáty dokonca 35 % moslimov. Najväčšia radikalizácia je zjavná vo Francúzsku, kde sa k samovražedným atentátom ako forme protestu vyjadrilo kladne 42 % moslimov. „V Holandsku sa podľa iného prieskumu ukázalo, že 80 % príslušníkov tunajšej tureckej menšiny nevidí nič zlé na Islamskom štáte.“
     
    Meotti uznáva, že podobné prieskumy treba brať s určitou rezervou, napriek tomu sú ich výsledky alarmujúce. „Podávajú informácie, akým spôsobom sa radikalizuje sivá zóna v Európe a na Blízkom východe. Hovoríme tu o miliónoch moslimov, ktorí prejavujú sympatie a pochopenie pre ideológiu a ciele Islamského štátu. Koľko moslimov bude schopných tento smrtiaci vírus šíriť v onej sivej zóne v Európe? Odpoveď na túto otázku bude do značnej miery určovať budúcnosť nášho kontinentu a celej jeho pôvodnej populácie,“ konštatuje taliansky publicista.
     
    Celý text v angličtine si môžete prečítať TU
     
    „Na svete žije asi 1,6 miliardy moslimov. Povedzme, že iba 10 % z nich si želá zlikvidovať neveriacich a dúfa v obnovenie kalifátu. To však stále činí 160 miliónov ľudí. Možno len 10 % z nich by potom bolo ochotných vydať sa po ceste džihádu. To máme 16 miliónov ľudí. Možno len 10 % z nich by sa naozaj odhodlalo vyhodiť sa do vzduchu pri samovražednom atentáte,“ cituje Meotti z nedávno publikovaného textu v denníku The Wall Street Journal, ktorého autorkou je Peggy Noonan, a sarkasticky konštatuje, že aj to „je stále dosť“.
     
    Meotti zmieňuje aj ďalšie znepokojujúce výsledky prieskumov vykonávaných v rámci moslimskej komunity žijúcej v Európe. „BBC krátko po masakri v redakcii satirického časopisu Charlie Hebdo zadala prieskum, v ktorom vyjadrilo podporu páchateľom tohto teroristického útoku celých 27 % britských moslimov. Prieskum ICM, ktorý zadával magazín Newsweek, zase odhalil, že 16 % francúzskych moslimov podporuje Islamský štát. Medzi mladými moslimami toto číslo dokonca činilo 27 %. Minúta ticha za zavraždených redaktorov bola na desiatkach francúzskych škôl prerušovaná nesúhlasnými výrokmi moslimských žiakov,“ pripomína taliansky novinár.
     
    „Vysokú mieru popularity vykazuje Islamský štát tiež v Belgicku. Podľa analýzy sledujúcej kladné ohlasy na Islamský štát na Twitteri, Facebooku a blogoch sa ukázalo, že po Katare (47 %) a Pakistane (3 5%) najpozitívnejšie reagovali práve belgickí moslimovia (31 %). Toto číslo bolo dokonca vyššie ako v Líbyi, Ománe, Jordánsku, Iraku alebo Saudskej Arábii,“ odkrýva Meotii v závere svojho textu ďalšie šokujúce skutočnosti.
     
    Autor: pro
     
    - Reklama -