VIDEO Gandža piknik a lietajúci 15-metrový joint. Vysmiata sobota pred Bielym domom

    0
    Všadeprítomná vlajka protestujúcich (Autor: SITA)

    Protesty sa zvyčajne konajú každoročne 20. apríla, tento rok však boli presunuté, aby zdôraznili tému protestu. Protestujúci volali po odstránení marihuany zo zoznamu kontrolovaných látok. Podľa protestujúcich by tak viacero amerických štátov mohlo marihuanu dekriminalizovať a podporovalo by to výskum liečivých účinkov konope. Pred Bielym domom tak otvorene fajčili marihuanu stovky ľudí a popritom prezentovali kultúru kanabisu, informuje usatoday.

    „Tráva mi neskutočne zdravotne pomáha. Pomáha aj iným. Nemyslím si, že je nebezpečná,“ hovorí 27-ročná Lauren Dove, ktorá dostala 25-dolárovú pokutu za fajčenie marihuany na verejnosti. Napriek tomu, že bola vo kolumbijskom dištrikte marihuana legalizovaná minulý rok, je stále nelegálne fajčiť ju na verejnosti.

    Samotný Barack Obama, ktorý nepopieral, že si zamlada vedel dať „špeka“, odolával tlakom na dotlačenie legislatívy o plošnej dekriminalizácii marihuany do kongresu. Obama však protesty nevidel, pretože sa počas konania akcie nachádzal mimo Bieleho domu. 

    Atmosféru protestu približuje video.

    - Reklama -